ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Η Ducati GP15 συναρμολογείται στο τέλος του μήνα

MotoGP: Η Ducati GP15 συναρμολογείται στο τέλος του μήνα

Ο Luigi Dall Ignaο Γενικός Διευθυντής του Ducati Corse, μίλησε στο επίσημο site του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (MotoGP.com) για την πρόοδο του σημειώνει το Ιταλικό εργοστάσιο ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Ο Ιταλός μηχανικός και υπέυθυνος του project Luigi Dall'Igna επιβεβαίωσε ότι η Desmosedici GP15 θα ετοιμαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες ώστε να κάνει το ντεμπούτο της στο δεύτερο χειμερινό τεστ στη Μαλαισία, (23 ως τις 26 Φεβρουαρίου) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP .

Στο πρώτο τεστ που θα γίνει στην πίστα Sepang της Μαλαισίας, από τις 4 ως τις 7 Φεβρουαρίου, η Ducati θα χρησιμοποιήσει μια βελτιωμένη έκδοση, την GP14,3, της μοτοσυκλέτας με την οποία έκλεισαν τη σεζόν οι Dovizioso και Iannone.

«Κάθε φορά που γίνεται λόγος για την GP15, αναφερόμαστε στα τεστ της Μαλαισίας και στον Φεβρουάριο, όμως εμείς είχαμε προγραμματίσει το ντεμπούτο για την Sepang 2», σχολίασε ο Dall'Igna και πρόσθεσε: «Προσπαθήσαμε να επισπεύσουμε τα πράγματα αλλά δεν τα καταφέραμε και στο πρώτο τεστ της Sepang θα έχουμε την GP14,3».

«Πρόκειται για μια αναβαθμισμένη μοτοσυκλέτα, σε σύγκριση με αυτή που είχαμε στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν. Θα είναι σημαντικό το τεστ, διότι θα χρειαστεί να αξιολογήσουμε ένα διαφορετικό στήσιμο και στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξουμε το set-up για την GP15».

Για τον ακριβή βαθμό ετοιμότητας της GP15, o Dall'Igna δήλωσε: «Τα πάντα είναι έτοιμα. Περιμένουμε μερικά εξαρτήματα, αλλά το γεγονός είναι ότι ξεκινάμε τη συναρμολόγηση στο τέλος του μήνα. Έχουμε περάσει στο επόμενο βήμα από το σχεδιασμό».

«Η μοτοσυκλέτα θα είναι εντελώς διαφορετική από την GP14, την GP14,2 ή την GP14,3 αλλά επί της ουσίας παραμένουμε με το Δεσμοδρομικό σύστημα και με τον τετρακύλινδρο κινητήρα στις 90 μοίρες. Η βασική ιδέα παραμένει η ίδια, αλλά θα είναι μια εντελώς διαφορετική μοτοσυκλέτα. Το μοτέρ θα είναι πολύ πιο μικρό και αυτό θα μας βοηθήσει με τα διάφορα set-up» κατέληξε .

Σχετικές ειδήσεις