ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MXGP: Ο Ryan Villopoto εγκαταλείπει το Motocross

MXGP: Ο Ryan Villopoto εγκαταλείπει το Motocross

Μετά από τον τραυματισμό του στον τέταρτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2015 στο Trentino της Ιταλίας, ο αναβάτης της Kawasaki Ryan Villopoto πήρε την απόφαση να σταματήσει τους αγώνες.

Μέσω ενός αποχαιρετιστήριου γράμματος προς τους φίλους και οπαδούς του το οποίο δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του αλλά και στα social media ο Villoporto ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την ενεργό δράση.

«Είμαι ευγνώμον που είχα την ευκαιρία να κάνω κάτι που αγαπούσα από μικρό παιδί και το ακολούθησα στην συνέχεια της ζωής μου. Είμαι ευγνώμον για την υποστήριξη της οικογένειας μου, όλα αυτά τα χρόνια που φρόντιζαν τις μοτοσυκλέτες μου και εμένα στους αγώνες, διακόπτοντας τις ζωές τους κατά την διάρκεια. Είμαι ευγνώμον για την υποστήριξη των χορηγών μου όλα αυτά τα χρόνια, με πρώτη και καλύτερη την Kawasaki, που ήταν η μοτοσυκλέτα της επιλογής μου από τα χρόνια των Τeam Green ημερών» γράφει ο πολυπρωταθλητής Αμερικής και προσθέτει: « Ήταν δίπλα μου και στα πάνω και τα κάτω, σε σοβαρούς τραυματισμούς και στις μεγάλες επιτυχίες. H Kawasaki είναι η εταιρεία που είναι συνώνυμη με την αγωνιστική καριέρα μου. Είμαι ευγνώμον που είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ με τους καλύτερους του κόσμου σε Supercross και Motocross όπως και στο MXGP. Είμαι ευγνώμον που γνωρίζω ότι ο ανταγωνισμός μας οδήγησε στην ανάπτυξη του αθλήματος» κατέληξε ο Villopoto στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή του.

Ο Ryan Villopoto κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο πάνω σε μια Kawasaki KX125 κερδίζοντας το 2005 στο AMA Amateur National Championships. Την επόμενη χρονιά έγινε επαγγελματίας, κέρδισε το AMA Motocross 250 τρεις συνεχόμενες χρονιές 2006, 2007 και 2008. ενώ κατέκτησε και τον τίτλο του 2007 στο ΑΜΑ Supercross 250 Δύσης.

Στην μεγάλη κατηγορία ο "RV" κατέκτησε του τέσσερις σερί τίτλους στο AMA Supercross από το 2011 μέχρι και το 2014 κερδίζοντας παράλληλα και δύο ΑΜΑ Motocross τίτλους το 2011 και το 2013. Οι εννέα συνολικά τίτλοι που κατέκτησε στην καριέρα του τον κατατάσσουν δεύτερο όλων των εποχών στο Αμερικάνικο πρωτάθλημα πίσω από τον ρέκορντμαν Ricky Carmichael (16 τίτλους).

Σχετικές ειδήσεις