ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έφτασε τα 100 το νέο Opel Meriva

Έφτασε τα 100 το νέο Opel Meriva
Το 100.000ό Opel Meriva πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Opel στη Σαραγόσα (Ισπανία) την 31η Ιανουαρίου...

Το 100.000ό Opel Meriva πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Opel στη Σαραγόσα (Ισπανία) την 31η Ιανουαρίου.

Από τον Απρίλιο του 2010 που ξεκίνησε η παραγωγή της δεύτερης γενιάς του μικρού πολυμορφικού της Opel, οι πωλήσεις του νέου Meriva ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Αρχικά, η γερμανική εταιρία σχεδίαζε την παραγωγή 50.000 μονάδων το χρόνο, όμως η ζήτηση την ανάγκασε να αυξήσει την παραγωγή.
«100.000 αυτοκίνητα Meriva σε δέκα μόλις μήνες – μεγάλη επιτυχία για την Opel και την ομάδα μας στη Σαραγόσα» δήλωσε ο Ρέιναρντ Χόμπεν, Αντιπρόεδρος Παραγωγής της Opel/Vauxhall.

Στην Ελλάδα από τον Ιούνιο που λανσαρίστηκε, το μερίδιο του Meriva κυμαίνεται στο 11%. Το μυστικό του μικρού πολυμορφικού Opel, είναι οι καινοτομίες του όπως: το σύστημα των αντικριστά ανοιγόμενων πίσω θυρών FlexDoor για ευκολότερη πρόσβαση στην καμπίνα.
Η φιλοσοφία των πίσω καθισμάτων FlexSpace, οι λύσεις αποθήκευσης, που προσφέρει το FlexRail, το επαναστατικό αρθρωτό σύστημα που τοποθετείται ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα. Τέλος, το μοναδικό FlexFix είναι ένα σύστημα σχάρας ενσωματωμένο στον πίσω προφυλακτήρα, κατάλληλο για τη μεταφορά δύο ποδηλάτων.

Το Opel Meriva διατίθεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και με μία ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel από 75 μέχρι 140 HP. Όπως σε όλα τα μοντέλα της, η Opel προσφέρει ολοκληρωμένο εξοπλισμό ασφαλείας με συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας όπως ESP, αερόσακους εμπρόσθιους (ο αερόσακος συνοδηγού απενεργοποιείται), πλευρικούς και οροφής, υπενθύμιση πρόσδεσης εμπρός ζωνών ασφαλείας, Σύστημα Αποσπώμενων Πεντάλ PRS, βάσεις ISOFIX για παιδικά καθίσματα ή ζώνες με προεντατήρες και περιοριστές φορτίου που αποτελούν στάνταρ εξοπλισμό σε όλη τη γκάμα.