ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Suzuki Swift S

Το νέο Suzuki Swift S
Η Suzuki ανακοίνωσε ότι στην επερχόμενη Έκθεση της Γενεύης θα κάνει

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι στην επερχόμενη Έκθεση της Γενεύης θα κάνει το ντεμπούτο του το Swift S-Concept. Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία-teaser του πρωτότυπου μοντέλου το οποίο φυσικά βασίζεται στο γνωστό super mini της ιαπωνικής εταιρείας.

Όπως πολύ καλά διαβάσατε, οι ανεπίσημες πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι σήμερα (ακόμα δεν ανακοινώθηκε κάτι επίσημα από την Suzuki παρά μόνο η παρουσία του S-Concept στη Γενεύη), θέλουν κάτω από το καπό να υπάρχει ένα turbo μηχανικό σύνολο 1,4 λίτρων που θα αποδίδει 180 ολοζώντανους ίππους (132 kW)! Και αν αναρωτιέστε αν πρόκειται για κάποιον καινούριο κινητήρα της Suzuki, τότε θα σας πούμε ότι το μηχανικό σύνολο είναι... δανεισμένο από τη Volkswagen. Ως γνωστό το group VW πλέον έχει ενσωματώσει ένα μεγάλο ποσοστό της Suzuki στο δυναμικό του (περίπου 20%) και η συνεργασία με το group στο μέλλον θα διευρύνεται όλο και περισσότερο (σ.σ. το επόμενο SX-4 για παράδειγμα θα γίνει σε συνεργασία με τη Volkswagen και το πιθανότερο είναι το θα κυκλοφορήσει σε πολλά... αντίτυπα εντός του group VW). Το μηχανικό σύνολο λοιπόν που το πιθανότερο είναι ότι θα εφοδιάζει το Suzuki Swift είναι ουσιαστικά το ίδιο με αυτό που έχουμε γνωρίσει και στα SEAT Ibiza Cupra, Skoda Fabia RS και Volkswagen Polo GTI.

Δεν θα είναι όμως μόνο ο κινητήρας δανεισμένος από το group VW, καθώς όπως συμβαίνει και με τα μοντέλα που προαναφέραμε, ο 1,4 bi-turbo θα συνδυάζεται αποκλειστικά με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (το γνωστό σε όλους μας DSG δηλαδή). Θα υπενθυμίσουμε όμως για ακόμα μια φορά ότι όλα αυτά είναι ακόμα ανεπίσημα ή φήμες αν θέλετε.

Επί του πραγματικού τώρα, όπως μπορείτε να δείτε και από μόνοι σας από το πρώτο teaser που έδωσε η Suzuki στη δημοσιότητα, το πρωτότυπο που είναι βασισμένο στην άρτι αφιχθείσα και στη χώρα μας τρίτη γενιά του Swift, δίνει έμφαση στον σπορτίφ χαρακτήρα και προφανέστατα μόλις παρουσιαστεί ως έκδοση παραγωγής θα αποτελέσει την κορυφαία και πιο γρήγορη έκδοση του super mini της Suzuki. Εκτός από το νέο προφυλακτήρα με τη μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα, τα διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα και τους «φουσκωμένους» θόλους των τροχών, στο πρωτότυπο Suzuki S ξεχωρίζει και το μεγάλο spoiler στο πίσω μέρος της οροφής, αλλά και οι νέας σχεδίασης καθρέπτες που είναι αρκετά λεπτότεροι και πιο αεροδυναμικοί φυσικά.

Πηγή: wmotors