ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέα Mercedes X-Class TheRock Εdition: Για όσους συμβιβάζονται μόνο με το κορυφαίο!

Νέα Mercedes X-Class TheRock Εdition: Για όσους συμβιβάζονται μόνο με το κορυφαίο!

Γιάννης Σκουφής

Η απόκτηση ενός πολυτελούς pickup ποτέ άλλοτε δεν ήταν πιο δελεαστική χάρη στην ειδική έκδοση της κυρίαρχης Mercedes X-Class που για μια ακόμη φορά ανατρέπει τα δεδομένα στην κατηγορία της! Πρόκειται για την ολοκαίνουργια TheRock Εdition που διατίθεται ήδη και προορίζεται για επαγγελματική ή μη χρήση.

Το αυθεντικά σκληροτράχηλο στιλ της συγκεκριμένης έκδοσης της X-Class αναδεικνύεται σε δύο χρωματικές επιλογές: σε λευκό ή μαύρο μεταλλικό αποκλειστικά για την TheRock Εdition, η οποία βασίζεται στην υπερπλήρη έκδοση Progressive με επιπλέον νέα στοιχεία εξοπλισμού που δημιουργούν μια συνολικά ασυναγώνιστη πρόταση.

Ασυναγώνιστη είναι και η κορυφαία X 350 d, στην οποία ένας νέος εξακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας με απόδοση 258 ίππων ανεβάζει τόσο ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των pickup που κανένα άλλο δεν μπορεί να φτάσει. Τα 550 Nm ροπής προσφέρονται σε ένα ευρύ εύρος στροφών (από τις 1.400 έως τις 3.200) με την αστείρευτη δύναμη του V6 πετρελαιοκινητήρα να οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό και στο νέο στροβιλοσυμπιεστή με πτερύγια μεταβλητής γεωμετρίας, αλλά και στις μειωμένες μηχανικές τριβές χάρη στην NANOSLIDE επίστρωση των εσωτερικών τοιχωμάτων των κυλίνδρων. Μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται και στη Formula 1!

2

Οι X 250 d (με 190 ίππους) και X 220 d (με 163 ίππους) με τετρακύλινδρους ντίζελ 2.298 κ.εκατ. προσφέρονται και αυτές με στάνταρ την προηγμένη τετρακίνηση 4MATIC. Χάρη στις μελετημένες γωνίες πρόσβασης διαφυγής και ράμπας και σε συνδυασμό με τις πολλαπλές επιλογές μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς και με δυνατότητα κλειδώματος του πίσω διαφορικού (μπλοκέ), η X-Class είναι ασταμάτητη στην άσφαλτο ή στο χώμα, στην λάσπη ή στο χιόνι!

Τόσο στην σπορ οδήγηση όσο σε μια άνετη διαδρομή μεγάλων αποστάσεων, τα υπεραποδοτικά μηχανικά σύνολα προσφέρουν προοδευτικά την ισχύ τους και με την ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου. Ταυτόχρονα η εξαιρετικά γραμμική λειτουργία των προηγμένων diesel σε συνδυασμό με τις βελούδινες αλλαγές του κιβωτίου διασφαλίζουν διαρκώς τη μέγιστη απόδοση ισχύος και της εξοικονόμησης καυσίμου.

Ανάμεσα στα ασυναγώνιστα πλεονεκτήματα της Χ-Class TheRock Edition συμπεριλαμβάνεται το στιβαρό πλαίσιο τύπου σκάλας με πίσω άκαμπτο άξονα πολλαπλών συνδέσμων και μπροστινή ανάρτηση με διπλά ψαλίδια. Τόσο στην εμπρός όσο και στην πίσω ανάρτηση υπάρχουν αντιστρεπτικές ράβδοι για βέλτιστη απορρόφηση κραδασμών, στιβαρότητα και εξαιρετική οδική συμπεριφορά ακόμη και με πλήρη φορτίο.

3

H X-Class διαθέτει κορυφαία επίπεδα άνεσης και εξαιρετική θέση οδήγησης με διάτρητες επενδύσεις ARTICO/DYNAMICA καθισμάτων για βέλτιστο εξαερισμό και πολλαπλές επιλογές ρύθμισης για εξαιρετική πλευρική και οσφυϊκή στήριξη. Ταυτόχρονα η πληθώρα αποθηκευτικών χώρων σε εργονομικές θέσεις και με μεγάλη χωρητικότητα δίνουν λύσεις με δυνατότητα περαιτέρω εξατομίκευσης μέσω MB Accessories.

Τα επίπεδα ασφάλειας που προσφέρει η X-Class δεν υπάρχει σε κανένα άλλο μοντέλο της κατηγορίας και περιλαμβάνει επτά αερόσακους στο βασικό εξοπλισμό, καθώς και πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης όπως τα Active Brake Assist, ESP, διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, περιορισμού ταχύτητας κατάβασης, περιμετρικής ορατότητας 360 μοιρών, δισκόφρενα μπροστά-πίσω. Παράλληλα υπάρχει το σύστημα υπηρεσιών Mercedes me στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η λειτουργία κλήσης επείγουσας ανάγκης (Emergency Call System).

4

Μεταξύ άλλων ο πλούσιος εξοπλισμός της X-Class TheRock Edition (σε σχέση με την έκδοση Progressive) περιλαμβάνει δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, Garmin Map Pilot, ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών, επένδυση χώρου φόρτωσης από ανθεκτικό πλαστικό, ατσάλινες Styling bars, ατσάλινες πλευρικές μπάρες και σκαλοπάτια κ.ά.

Η νέα X-Class TheRock Edition διατίθεται με ακόμα πιο πλούσιο εξοπλισμό αλλά και με μοναδικό όφελος τιμής στη συνολική αξία του οχήματος που ξεκινά από €6.940 για την Χ250 d 4MATIC Auto (λιανική τιμή €45.198) και από €7.830 για την X350 d 4MATIC Auto (λιανική τιμή από €51.689).