ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή είναι η πιο παλιά κλούβα της VW που κυκλοφορεί ακόμα

Αυτή είναι η πιο παλιά κλούβα της VW που κυκλοφορεί ακόμα

Παρά τα 70 χρόνια της η κλούβα «Sofie» είναι έτοιμη να προσθέσει χιλιόμετρα στα μόλις 121.649 που γράφει το κοντέρ της.

Του Γιάννη Σκουφή

To VW Τ1, το αρχέτυπο βαν της VW, έχει τη δική του μεγάλη ιστορία. Ως μέσο για την εξασφάλιση του μεροκάματου, ως λεωφορειάκι, ως αυτοκινούμενο αλλά και ως αγαπημένο αυτοκίνητο των χίπις κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60.

Το σχήμα του είναι κλασικό και μοναδικό και για αυτό είναι δημοφιλές μεταξύ των συλλεκτών, ειδικά αν είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Όπως αυτό των φωτογραφιών μας, που δείχνει σαν να βγήκε μόλις τώρα από τη γραμμή παραγωγής. Και ας έγινε αυτό πριν από 70 χρόνια ακριβώς. Στις 5 Αυγούστου του 1950.

Το χρονικό αυτό διάστημα η κλούβα που ονομάζεται χαϊδευτικά Sofie εκτελούσε μεταφορές για 23 ολόκληρα χρόνια. Στη συνέχεια και για μια εικοσαετία, από το 1973 έως το 1992, ανήκε σε διάφορους φανατικούς της μάρκας και του Τ1, ενώ από τότε μέχρι το 2014 ήταν ιδιοκτησία ενός Δανού οπαδού της κλούβας. Ο οποίος για μια τετραετία, από το 2000 έως και το 2003 την αναπαλαίωσε πλήρως, ενώ μια δεκαετία μετά αναγκάστηκε, λόγω ηλικίας, να την πουλήσει στο τμήμα κλασικών μοντέλων της Επαγγελματικών της Volkswagen, μιας και είναι το πιο παλιό T1 που μπορεί ακόμα να κυκλοφορήσει κανονικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες – Έτοιμες για όλα οι Ένοπλες Δυνάμεις