ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To νέο Opel Astra θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021

To νέο Opel Astra θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021

Ήδη τα πρώτα αυτοκίνητα δοκιμάζονται στους δρόμους και από όσα γνωρίζουμε το πεντάθυρο αμάξωμα θα διατηρηθεί.

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως φαίνεται τα κλασικά πεντάθυρα είναι αρκετά σκληρά για να πεθάνουν ή αν προτιμάτε έχουν τον τρόπο τους για να επιβιώσουν απέναντι στα SUV που έχουν κατακλύσει την αγορά. Και μετά από κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου Peugeot 308 στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν και αντίστοιχες του νέου Opel Astra. Που δοκιμάζεται στους δημόσιους δρόμους.

Μια πολύ καλή προσέγγιση της εικόνας του νέου Astra είναι αυτή του μετρ στην επεξεργασία εικόνας Kleber Silva, ο οποίος βασίστηκε στη νέα εικόνα των μοντέλων της Opel, όπως αυτή εκφράζεται από το νέο Mokka.

Έτσι και η νέα μάσκα του Astra θα είναι πιο κάθετη και θα ενσωματώνει τους προβολείς με τα LED φώτα ημέρας, ενώ το πίσω μέρος θα ολοκληρώνει αρμονικά το όλο σύνολο. Επιρροές από το ταμπλό του νέου Mokka θα υπάρχουν και στο εσωτερικό με τους χώρους να είναι πρακτικά στα ίδια περίπου επίπεδα του τρέχοντος μοντέλου.

H νέα γενιά του Astra θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη του ομίλου PSA και πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο EMP2. Κάτι που σημαίνει πως η γκάμα των κινητήρων θα έχει στη βάση της τις αναβαθμισμένες εκδόσεις του τρικύλινδρου 1.2 PureTech με τους 110 και 130 ίππους (για συγκεκριμένες αγορές ίσως και να υπάρχει και μια βασική ατμοσφαιρική έκδοση) και πιθανότατα οι diesel των 1.500 κυβικών. Ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχουν οι plug-in υβριδικές εκδόσεις με συνδυαστική απόδοση 180 και 200 ίππων.

Τέλος, να πούμε πως το νέο Astra θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο κεντρικό εργοστάσιο της Opel στη Γερμανία. Η πρεμιέρα του αναμένεται να γίνει μετά το καλοκαίρι και οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του έτους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.