ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο είναι το αυτοκίνητο του Πρόεδρου της Γαλλίας;

Ποιο είναι το αυτοκίνητο του Πρόεδρου της Γαλλίας;

Ακόμη και αν δεν το γνωρίζετε μπορείτε με σιγουριά να υποθέσετε θα είναι ένα μοντέλο που κατασκευάζεται εντός της χώρας.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Γαλλία είναι γνωστή για την βαριά βιομηχανία που διαθέτει. Από την Airbus, τα μαχητικά Rafale και τις φρεγάτες έως τους κατασκευαστές αυτοκινήτων που πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά. Και όπως είναι λογικό ο Εμανουέλ Μακρόν χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ένα δικό τους μοντέλο. Το DS 7 Crossback.

Πριν από μερικές μέρες το γαλλικό πολυτελές SUV έκανε δημοσίως το ντεμπούτο του στην κορυφαία έκδοσή του Élysée, στο πλαίσιο της τελετής για τον εορτασμό της ανακωχής στις 11 Νοεμβρίου 1918 που σηματοδότησε το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Λογικό ήταν λοιπόν ένα από τα πρώτα Élysée να το παραλάβει ο Πρόεδρος της χώρας με όλες τις βελτιώσεις και τις μετατροπές που αρμόζουν σε μία προεδρική λιμουζίνα. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν η θωράκιση είναι τόσο βαριά όσο στο Κτήνος (The Beast, μία βαρέως μεταποιημένη Cadillac του 2018) που χρησιμοποιεί ο Αμερικανός Πρόεδρος. Αυτό πάντως που ανακοινώθηκε είναι πως η DS Automobiles φρόντισε να κάνει πολύ πιο ευρύχωρο το DS 5.

Καταρχήν, το μεταξόνιο είναι αρκετά πιο μεγάλο προκειμένου οι χώροι να αυξηθούν και ο Μακρόν με τους επιβαίνοντες να νιώθουν άνετα στο νέο DS 7 Crossback Élysée. Συγκεκριμένα, η απόσταση από την μεσαία κολόνα και πίσω έχει αυξηθεί κατά 20 εκατοστά, κάτι που φαίνεται και από τις μεγαλύτερες πίσω πόρτες.

Κατά συνέπεια αυξήθηκε και ο χώρος για τα πόδια όσων κάθονται πίσω, που πλέον έχουν «αέρα» τουλάχιστον μισού μέτρου. Εννοείται πως υπάρχουν όλες οι δυνατότητες διασύνδεση, ασύρματοι φορτιστές, θύρες USB, θήκες για έγγραφα, ενώ σχεδόν όλη η καμπίνα καλύπτεται από δέρμα και αλκαντάρα.

Όσο για την κίνηση υπάρχει το γνωστό plug-in υβριδικό σύστημα E-Tense που αποδίδει συνολικά 300 ίππους που καταλήγουν στους τέσσερις τροχούς. Εξωτερικά, το προεδρικό DS 7 ξεχωρίζει από το μαύρο χρώμα, τις μαύρες 20άρες ζάντες, τα κόκκινα και μπλε LED που ανάβουν όπως σε ένα περιπολικό για να κάνουν όλοι στην άκρη και φυσικά τα σημαιάκια της Γαλλίας. Vive la France!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από το Σαββατοκύριακο

Η υποχρεωτική τρίτη δόση, η λήξη του πιστοποιητικού και οι... καμπάνες που ηχούν στο Μαξίμου

Τρίκαλα: Ανατριχίλα στο πανελλήνιο με την υπόθεση ασέλγειας σε 4χρονη από τον αστυνομικό πατέρα της