Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Η υποχρεωτική τρίτη δόση, η λήξη του πιστοποιητικού και οι... καμπάνες που ηχούν στο Μαξίμου

Νέα Μέτρα
Αποφασισμένη για νέα μέτρα η κυβέρνηση, καθώς ξεφεύγουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και πιέζεται το ΕΣΥ
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για να μην ακούτε δεξιά και αριστερά και μπερδεύεστε έβαλα τη γάτα να μάθει τι ετοιμάζει η κυβέρνηση αναφορικά με τα νέα μέτρα που ακούγονται πως θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Με δεδομένο ότι χθες είχαμε 80 συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους στο Μαξίμου δεν βαρούν απλώς καμπανάκια αλλά κανονικές καμπάνες. Το ενδεχόμενο, ή μάλλον, η βεβαιότητα πως οι επόμενες μέρες θα είναι ακόμα πιο δύσκολες και όσον αφορά το δημόσιο σύστημα υγείας, έχει σημάνει συναγερμό με τα στελέχη εκεί στην Ηρώδου Αττικού να προσπαθούν να βρουν κάποια λύση.

Όπως μου είπε, λοιπόν, η γάτα έχει ληφθεί η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 65 με την τρίτη δόση αν θέλουν να μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους. Κάτι που μαθαίνω δεν θα ισχύσει άμεσα, αλλά θα δοθεί ένας απαραίτητος χρόνος για τα διαδικαστικά. Όπως μου σφύριξε η γάτα, τον Νοέμβριο κανονικά λήγει το 6μηνο από τη δεύτερη δόση για 800 χιλιάδες πολίτες, τον Δεκέμβριο για μισό εκατομμύριο ενώ τον Ιανουάριο για 300 χιλιάδες.

Με το ενδεχόμενο να επιτραπεί ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση για όσους έχει περάσει ακόμα και το 5μηνο, μαθαίνω πως στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση το πράσινο πιστοποιητικό να παύσει να ισχύει για όλους μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σίγουρα πάνω από τους 6 ή 7 μήνες. Αν με ρωτούσατε τη γνώμη μου πάντως, η πρόταση αυτή δεν βλέπω να υλοποιείται άμεσα.

Το γεγονός, πάντως, πως πλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας στους τρεις πολίτες που βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό είναι εμβολιασμένος - και μιλάμε για τις μεγαλύτερες ηλικίες - δημιουργεί ανησυχία καθώς, όπως φαίνεται, μετά το πέρας του εξαμήνου αρχίζει και μειώνεται δραματικά η ανοσία.

Στα υπόλοιπα μέτρα που θα ανακοινωθούν, έχει «κλειδώσει» η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ φαίνεται πως θα αλλάξει και πάλι η χωρητικότητα στα σούπερ μάρκετ με ανώτατο αριθμό πελατών. Από το Μαξίμου ξεκαθαρίζουν, πάντως, πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επεκταθεί το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού καθώς θεωρούν πως θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι και εφικτό. Τέλος, σε όλους τους τόνους ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέο lockdown. Και μακάρι, θα έλεγα εγώ, να μην υπάρξει γιατί ούτε η κοινωνία το αντέχει, αλλά ούτε και ο Σταϊκούρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από το Σαββατοκύριακο

Η υποχρεωτική τρίτη δόση, η λήξη του πιστοποιητικού και οι... καμπάνες που ηχούν στο Μαξίμου

Τρίκαλα: Ανατριχίλα στο πανελλήνιο με την υπόθεση ασέλγειας σε 4χρονη από τον αστυνομικό πατέρα της