ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα Ford Mustang

Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα Ford Mustang

O χρόνος μετρά αντίστροφα για τη νέα γενιά της Mustang, η οποία θα αποτελέσει τον καλύτερο επίλογο στην ιστορία ενός από τα διασημότερα μοντέλα που έχουν υπάρξει ποτέ.

Του Γιάννη Σκουφή

Η έβδομη γενιά Mustang θα ολοκληρώσει ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Και αυτό επειδή θα είναι η τελευταία που θα έχει κάτω από το καπό της αποκλειστικά κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς η μεθεπόμενη γενιά της θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική.

Προς το παρόν εστιάζουμε στη νέα Mustang που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 14 Σεπτεμβρίου, στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Η ημερομηνία ανακοινώθηκε με ένα tweet στο λογαριασμό του Jim Farley, του CEO της Ford, με ένα σχετικό teaser βίντεο που έβαλε στην πρίζα όλους τους τρελαμένους petrolheads του πλανήτη.

Το σίγουρο είναι πως η νέα Mustang θα έχει ένα V8 κάτω από το καπό της, ενώ το hashtag (#SaveTheManuals) στην ανάρτηση του Farley υπονοεί πως θα υπάρχει η βασική επιλογή με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Στο θέμα της απόδοσης η GT με τον V8 των 5.000 κυβικών αναμένεται να αποδίδει 460 ίππους, ενώ η μικρότερη με τον τετρακύλινδρο Ecoboost των 2.300 κυβικών θα έχει πάνω κάτω 310. Από εκεί και πέρα δεν αποκλείεται να υπάρξει και υβριδική Mustang με τετρακίνηση και ένα ηλεκτρικό μοτέρ να κινεί τους εμπρόςτροχούς.

Περισσότερα θα έχουμε να πούμε στις επόμενες μέρες και με την πλήρη αποκάλυψη της Mustang να απέχει μερικές μόλις εβδομάδες δίνοντας χαρά σε όσους έχουν βαρεθεί να ακούν για σπορ ηλεκτρικά μοντέλα.