ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η 9η Lamborghini Countach που έχει κατασκευαστεί πωλείται!

Η 9η Lamborghini Countach που έχει κατασκευαστεί πωλείται!

Η Lamborghini Cοuntach θεωρείται από πολλούς το πρώτο hypercar της ιστορίας, χάρη στην εμφάνισή της που πριν από 50 χρόνια που παρουσιάστηκε ήταν κυριολεκτικά από άλλο πλανήτη αλλά και τις επιδόσεις της.

Του Γιάννη Σκουφή

Από όλες τις Countach που έχουν κατασκευαστεί οι πρώτες 157 πρώτες είχαν ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: ένα παραθυράκι στο μέσο της οροφής μέσω του οποίου ο οδηγός μπορούσε -τρόπος του λέγειν…- να δει προς τα πίσω.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι πρώτες αυτές Countach έχουν το προσωνύμιο Periscopio και θεωρούνται εξαιρετικά σπάνιες.

Αυτή των φωτογραφιών μας είναι η υπ’ αριθμόν 9 στη σειρά παραγωγής και η πρώτη που πουλήθηκε στη Γαλλία. Έχει αλλάξει τρεις συνολικά ιδιοκτήτες με τον τελευταίο, που είναι γιατρός, να την αποκτά το 1983 και να τη χρησιμοποιεί αρχικά για να πηγαίνει στο ιατρείο του. Στην πορεία όμως θεώρησε την Countach, που στην πορεία έχει αλλάξει χρώμα και από καφέ είχε γίνει ασημένια με μια λεπτή κόκκινη ρίγα, προκλητική και έτσι την κινούσε όλο και λιγότερο.

Ώσπου την πάρκαρε σε ένα γκαράζ στο οικόπεδό του και όπου έμεινε για περίπου μια 20ετία. Χρονικό διάστημα που ναι μεν άφησε κάποια μικρά σημάδια στο αμάξωμα αλλά και στο πορτοκαλί χρώματος εσωτερικό αλλά όχι σε τέτοια έκταση που να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν και να εξαλειφθούν.

Έτσι η 9η Periscopio που έχει κατασκευαστεί αναμένεται να βρει νέο ιδιοκτήτη που ελπίζουμε να την κινεί, έναντι ενός ποσού που θα κυμαίνεται από 800 χιλιάδες έως και 1,2 εκατομμύρια ευρώ.