ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Fiat περνά στην αντεπίθεση με το νέο Panda

Η Fiat περνά στην αντεπίθεση με το νέο Panda

Η ιταλική εταιρία ετοιμάζεται από φέτος να περάσει στη νέα της εποχή λανσάροντας διάφορα νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Μεταξύ άλλων και το νέο ηλεκτρικό Panda που θα ξεκινά κάτω από τις 20.000 ευρώ.

Του Γιάννη Σκουφή

Πρόσφατα η Fiat παρουσίασε το ολοκαίνουργιο 600e και το λιλιπούτειο Topolino. Το πρώτο είναι ένα ηλεκτρικό SUV που θα πλαισιώνει το 500X, ενώ το δεύτερο είναι ένα μικρό επίσης ηλεκτρικό που έχει πολλά κοινά με το Citroen Ami.

Για του χρόνου οι Ιταλοί ετοιμάζουν και άλλα μοντέλα με τις φήμες να αφορούν την επιστροφή του Punto ως ηλεκτρικό supermini. Ηλεκτρικό θα είναι και το νέο Panda, το οποίο θα παρουσιαστεί το επόμενο καλοκαίρι.

Μάλιστα, η Fiat έδωσε από τώρα και την ημερομηνία, στις 11 Ιουλίου του 2024 γιορτάζοντας την 125η επέτειό της. Στόχος είναι το νέο Panda να έχει ένα crossover χαρακτήρα με υψηλά επίπεδα πρακτικότητας και όσο το δυνατόν χαμηλή τιμή πώλησης.

Στην φωτογραφία βλέπετε το πρωτότυπο Centoventi που είχε παρουσιαστεί πριν από τέσσερα χρόνια στη Γενεύη και λογικά η σχεδίαση του αμαξώματος θα υιοθετεί αρκετά στοιχεία από το συγκεκριμένο concept.

Όσο για το σύστημα πρόωσης αυτό λογικά θα προέρχεται από το 600e (ή το Jeep Avenger, αν προτιμάτε) και θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων και αυτονομία περίπου στα 400 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, θα μπορούσε να υπάρξει και έκδοση με κινητήρα βενζίνης που θα πωλείται σε συγκεκριμένες αγορές της Ευρώπης (π.χ. στην Ιταλία, όπως συμβαίνει και με το Avenger), στην Λατινική Αμερική κ.α.