ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο με αυτονομία πάνω από 170 χιλιόμετρα

Ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο με αυτονομία πάνω από 170 χιλιόμετρα

Τελευταία βλέπουμε όλο και περισσότερα ηλεκτρικά να ξεπηδούν. Από τα e-bike και τα e-moto μέχρι και το… e-trike!

Τι είναι το e-trike; Ουσιαστικά, ένα τρίκυκλο εξατομικευμένης μικρό-κινητικότητας, όπως το έχει φανταστεί μία start-up εταιρία που ονομάζεται VOOK.

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως μπορείτε να δείτε, πρόκειται έχει ρετρό στιλ και χαμηλή βάση σέλας, ενώ στο πίσω μέρος του υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες. Διαθέσιμες είναι δύο μπαταρίες, μια 30 και μια 50 Ah με αυτονομία που φτάνει αντίστοιχα τα 128 και τα 176 χιλιόμετρα.

Για την κίνηση του υπάρχουν τέσσερα προγράμματα: τα Safe, Eco, Sport και Boost/ Extreme με το πρώτο να έχει κόφτη ταχύτητας στα 16 χλμ./ώρα και στο τελευταίο η τελική να «απελευθερώνεται» έως τα 64 χλμ./ώρα.

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ενώ για την επιβράδυνση φροντίζουν υδραυλικά δισκόφρενα. Το κάθισμα είναι από υαλοβάμβακα, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει ένας μικρός αποθηκευτικός χώρος.

Το e-trike έχει μια αδιάβροχη οθόνη LCD μαζί με δύο κάμερες για να πληροφορεί τον οδηγό του, ενώ θα υπάρχει και μια εφαρμογή για smartphone. Όσο για τα χοντρά λάστιχα λειτουργούν και ως ανάρτηση, μιας και δεν υπάρχει άλλη διάταξη.

Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος: Η παραγωγή του E-Trike δεν έχει ακόμη ξεκινήσει αλλά η εταιρία είναι αισιόδοξη υποστηρίζοντας πως τα πρώτα e-trikes θα είναι διαθέσιμα από τα τέλη του έτους με τιμή εκκίνησης τα 2.300 δολάρια.

Σχετικές ειδήσεις