ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στο σφυρί ηλεκτρικά «500άρακια» υψηλής ραπτικής

Στο σφυρί ηλεκτρικά «500άρακια» υψηλής ραπτικής

Η Fiat έχει διοργανώσει μία ξεχωριστή δημοπρασία για τρία 500e που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τους εμβληματικούς ιταλικούς οίκους Armani, Bvlgari και Kartell.

Του Γιάννη Σκουφή

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 7 Δεκεμβρίου και τα έσοδα θα ενισχύουν μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το Fiat 500e που κυκλοφορεί εδώ και τρία χρόνια στην Ευρώπη, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην αμερικανική αγορά. Έτσι, η αγορά ενός εκ των τριών στην διάρκεια των εκδηλώσεων στην Art Basel Miami Beach είναι μια καλή ευκαιρία για να αποκτήσει κανείς ένα.

Τα συγκεκριμένα τρία αυτοκίνητα είχαν παρουσιαστεί πριν από τρία χρόνια και είχαν κάνει την αμερικανική τους πρεμιέρα πέρυσι στην έκθεση του Λος Άντζελες. Τώρα, η πλατφόρμα δημοπρασιών de-PURY έχει αναλάβει την πώληση τους με το κάθε 500e να διαθέτει ξεχωριστά χαρακτηριστικά που αντικατοπτρίζουν τον κάθε συνεργαζόμενο οίκο.

Για παράδειγμα, το Armani 500e ξεχωρίζει από την διχρωμία στο αμάξωμα με μικρή χάραξη chevron και μαλακή οροφή με το εμβληματικό λογότυπο «GA». Το 500e Kartell concept έχει ένα εντυπωσιακό μπλε χρώμα, ενώ η έκδοση της Bvlgari μια μεταξένια βαφή που συνοδεύεται από ένα πολύχρωμο εσωτερικό με πολύτιμους λίθους.

Ο CEO της Fiat, Olivier Francois, τόνισε τη σπανιότητα του να συνδυάζονται προσπάθειες με εμβληματικά ιταλικά brand από τρεις διαφορετικούς οίκους της μόδας που με τον τρόπο τους συνεισφέρουν σε ένα πιο πράσινο μέλλον.

Επίσης, τόνισε ότι οι ειδικές κατασκευές θέτουν τις βάσεις για τη βιώσιμη αποστολή της Fiat και δημιουργούν επιπλέον κίνητρο για το λανσάρισμα του ηλεκτρικού Fiat 500e στη Βόρεια Αμερική.