ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή είναι η νέα πινακίδα κυκλοφορίας που θα γεμίσει τους δρόμους – Γιατί δεν πρέπει να την αγνοούμε

Αυτή είναι η νέα πινακίδα κυκλοφορίας που θα γεμίσει τους δρόμους – Γιατί δεν πρέπει να την αγνοούμε

Η νέα πινακίδα κυκλοφορίας με τη μεγάλη μαύρη κουκίδα θα αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της στους δρόμους όλο και πιο συχνά, με τους οδηγούς να πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή

Μία νέα πινακίδα κυκλοφορίας με μεγάλη μαύρη κουκίδα ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή της στους δρόμους.

Πρόκειται για την παρακάτω εικονιζόμενη πινακίδα τριγωνικού σχήματος με κόκκινο περίγραμμα και μία μεγάλη μαύρη κουκίδα σε λευκό φόντο. Η συγκεκριμένη πινακίδα τοποθετείται την τελευταία δεκαετία σε δρόμους διαφόρων χωρών της Ευρώπης και πρόκειται για μία ευδιάκριτη και εύκολα αναγνωρίσιμη από τη μαύρη κουκίδα τριγωνική πινακίδα, πλαισιωμένη από ένα κόκκινο κόκκινο περίγραμμα και λευκό φόντο.

Η κατηγορία στην οποία ανήκει είναι των προειδοποιητικών πινακίδων και οι οδηγοί που την συναντούν ενημερώνονται ότι εισέρχονται σε δρόμο με υψηλή επικινδυνότητα λόγω τροχαίων ατυχημάτων.

Η νέα πινακίδα μπαίνει σε συγκεκριμένους δρόμους που τα τελευταία πέντε συνεχόμενα έτη υπήρξαν τουλάχιστον 10 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με τουλάχιστον 10 θύματα.

Έτσι, όταν βρεθείτε σε δρόμο με αυτή την πινακίδα κυκλοφορίας μειώσετε ταχύτητα κίνησης, για να αποτρέψετε οποιαδήποτε επικίνδυνη κατάσταση όσο κινείστε.