ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MINI clubman concept 2014

MINI clubman concept 2014

Σε ασκήσεις εντυπωσιασμού επιδίδεται ο όμιλος BMW σχετικά με το brand MINI, παρουσιάζοντας το σχεδιαστικό project πάνω στο οποίο θα βασιστεί μια μελλοντική έκδοση Clubman.

Για την φετινή χρονιά η εταιρεία θέλει να ρίξει το βάρος της στην εδραίωση των καινούργιων μοντέλων MINI (3η γενιά) κι ως εκ τούτου οι περιφερειακές εκδόσεις τύπου Clubman θα μας έρθουν αργότερα.

Έτσι λοιπόν, στην έκθεση της Γενεύης θα προβληθεί μια πειραματική έκδοση Clubman με φουτουριστικά στοιχεία σχεδίασης που ίσως να μην υιοθετηθούν στο μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει.

Οι λεπτομέρειες που αφορούν την γενικότερη εικόνα είναι άκρως ενδιαφέρουσες. Ειδικά το πίσω τμήμα και το εσωτερικό δίνουν μια νέα διάσταση για το πως θα μπορούσε να είναι η εικόνα ενός MINI στο μέλλον.

Στο πειραματικό Clubman το αμάξωμα παρουσιάζεται λίγο μεγαλύτερο από αυτό στο υπάρχον μοντέλο (μήκος +26 εκατ. πλάτος +17 εκατ.) τονίζοντας με αυτό τον τρόπο τον χρηστικό ρόλο που καλείται να παίξει αυτή η έκδοση στην γκάμα MINI.

Η ιδιαιτερότητα της έκδοσης Clubman που κυκλοφορεί σήμερα προκύπτει από την δομή του αμαξώματος όπου έχει δύο θύρες από την πλευρά του συνοδηγού και μια από την πλευρά του οδηγού. Αυτή η διάταξη φαίνεται πως θα αλλάξει στο νέο Clubman. Αυτό που δεν θα αλλάξει – παραμένοντας σήμα κατατεθέν – είναι τα δύο ανοιγόμενα φύλλα πόρτας, για την πρόσβαση στον χώρο αποσκευών.

Πηγή: carzine.gr