ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ERC: Ράλλυ Ακρόπολις με τη βοήθεια της πολιτείας

ERC: Ράλλυ Ακρόπολις με τη βοήθεια της πολιτείας

Με μία βοήθεια από το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ελπίζουμε πως το ράλλυ Ακρόπολις θα επιστρέψει στο ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ.

«Μπορώ να προσπαθήσω με λίγη βοήθεια από τους φίλους μου» έλεγαν οι Beatles και αυτό προσπαθούν να κάνουν όσοι εκπροσωπούν τον εθνικό μας αγώνα. Προσπαθούν να τα καταφέρουν να μείνει στο αγωνιστικό ημερολόγιο του Ευρωπάϊκού πρωταθλήματος Ράλλυ.

Όταν οι Beatles τραγουδούσαν το I can try with a little help from my friends ήταν στη χρυσή εποχή τους, η οποία συνέπιπτε με την χρυσή εποχή του Ράλλυ Ακρόπολις. Από τότε μέχρι σήμερα ο εθνικός μας αγώνας, άνδρωσε το κοινό του (εμάς και εσάς τους θεατές του) αλλά και έδωσε χρήματα σε πολλούς επίδοξους επιχειρηματίες. Οι τελευταίοι το εκμεταλλεύτηκαν και το παράτησαν όπως κάνουν οι σύγχρονοι επιχειρηματίες υπερχρεωμένο και με το κοινό του απογοητευμένο.

Τα παράβολα του promoter έμειναν απλήρωτα και o αγώνας βγήκε από όλα τα αγωνιστικά ημερολόγια. Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος στράφηκε στην πολιτεία και εκείνη βοήθησε δίνοντας τον οβολό της (ίσως εδώ να ταιριάζει το: ότι είχε ευχαρίστηση) και μία ελπίδα. Να μείνει το ράλλυ Ακρόπολις τουλάχιστον στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Έτσι είδαμε στον ιστότοπο diavgeia.gov.gr του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, την έγκριση απόφασης Επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΑΔΑ: ΩΧΗΟΓ -9ΦΟ, 03/11/2014) προς την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος με το ποσό των 180.000 €.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το ποσό αυτό, τα 170.000€ θα εκχωρηθούν από την ΟΜΑΕ στην Eurosports Events, ως promoter του ERC της FIA, για την κάλυψη του παραβόλου του Ράλλυ Ακρόπολις του 2014, ενώ τα υπόλοιπα θα καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Ομοσπονδίας.

Μετά την εξέλιξη αυτή ολοκληρώνεται η δέσμευση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργού κ. Ιωάννη Αδριανού και υπό προϋποθέσεις μπορούμε να ελπίζουμε στη διατήρηση του εθνικού μας αγώνα στο διεθνές ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Η παραπάνω εξέλιξη είναι αποτέλεσμα πολύμηνης και κοπιαστικής προσπάθειας των στελεχών της ΟΜΑΕ, που επιτέλους κατάφεραν να πείσουν τους Πολιτειακούς παράγοντες να αντιμετωπίζουν το άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με το σεβασμό και την φροντίδα που απολαμβάνει το σύνολο του αγωνιστικού αθλητισμού στη χώρα μας.

Εδώ δικαιολογημένα θα ρωτήσετε: «Για το 2015 τι θα γίνει;» Δυστυχως δεν έχουμε απάντηση.

Σχετικές ειδήσεις