ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αγορά Αυτοκινήτου: Η απόσυρση συνεχίζεται

Αγορά Αυτοκινήτου: Η απόσυρση συνεχίζεται

Παρατείνονται και για το 2015 τα κίνητρα απόσυρσης ΙΧ αυτοκινήτων.

Το μέτρο της απόσυρσης συνεχίζεται . Στη μέση της εκλογολογίας και της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας υπογράφηκε η συνέχεια της απόσυρσης. Αυτό ήταν κάτι που περίμεναν οι εισαγωγείς αυτοκινήτου, αφού είχαν παραγγελίες οι οποίες θα παραδίδονταν στους πελάτες τους μετά την 1/1/ 2015.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Παρατείνεται μέχρι 20-12-2015 (για ένα χρόνο) η προθεσμία (έληξε 20-12-2014) για την αντικατάσταση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας με καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης μέχρι 2.000 κ.ε. και με τα υφιστάμενα κριτήρια (απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης).

Οι παραπάνω ρυθμίσεις επεκτείνονται και για τα αυτοκίνητα για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας μέχρι και 31-12-2001. Σήμερα στο καθεστώς της απόσυρσης μπορούν να ενταχθούν αυτοκίνητα των οποίων η άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί μέχρι 31-12- 2000.
Επίσης παρατείνεται μέχρι 31-12-2016 η προθεσμία (λήγει 31-12-2015) κατάθεσης της αίτησης επιστροφής της διαφοράς του τέλους ταξινόμησης σε περίπτωση αντικατάστασης αποσυρόμενου της κυκλοφορίας επιβατικού ή φορτηγού αυτοκινήτου κ.λπ.

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις ρυθμίσεις που εισήγαγε το Υπουργείο Οικονομικών για την παράταση της απόσυρσης των επιβατικών αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας.


Πρόκειται για ρυθμίσεις που αφενός θα τονώσουν την αγορά του αυτοκινήτου, η οποία έχει δοκιμαστεί από την οικονομική κρίση αλλά και θα βοηθήσει τους Έλληνες να αντικαταστήσουν τα αυτοκίνητά τους.

«Είναι ένα μέτρο που το Υπουργείο αλλά και εγώ προσωπικά στήριξα με θέρμη γιατί πιστεύω σε κάθε μέτρο που τονώνει την αγορά αλλά και προάγει την Οδική Ασφάλεια» δήλωσε ο κ. Υφυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις