ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Δοκιμές στη Sepang και για την Michelin

MotoGP: Δοκιμές στη Sepang και για την Michelin

Η Michelin βρέθηκε στη Sepang για δοκιμές ώστε να είναι έτοιμη για το 2016 όταν θα είναι εκείνη ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών.

Η Michelin έχει μπει πλέον σε μία... ημιτελική φάση δοκιμών για την χρονιά του 2016 όταν θα είναι ο προμηθευτής ελαστικών των ομάδων του MotoGP.

Η Γαλλική εταιρία ήταν στη Sepang για ένα τεστ με τους επίσημους δοκιμαστές των κατασκευαστών και τα πρώτα δείγματα ήταν ενθαρρυντικά. Στην πίστα βγήκαν για τη Yamaha οι Colin Edwards και Katsuyuki Nakasuga, για τη Honda ο Hiroshi Aoyama, για την Ducati ο Michele Pirro, για την Suzuki ο Randy De Puniet και για την Aprilia ο Michael Laverty οι οποίοι έδωσαν δεδομένα και πληροφορίες τόσο για τα νέα ελαστικά όσο και για τις νέες διαστάσεις τους που από το 2016 θα είναι στις δεκαεπτά ίντσες.

Επίσημα δεν επιτρεπόταν να «κρατήσουν» χρόνους, όμως... ανεπίσημα, ο Colin Edwards κατάφερε να «γράψει» το 2:00.9. Φυσικά δεν έλειψαν και οι πτώσεις με τους De Puniet, Edwards και Aoyama να δοκιμάζουν την αμμοπαγίδα της στροφής 5, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν.
Οι τεχνικοί της Michelin είχαν πει στους αναβάτες να προσέξουν εκείνο το σημείο, όμως και πάλι είχαμε πτώσεις. Αιτία ήταν το εμπρός ελαστικό το οποίο έκανε μία κάθετη απότομη μετατόπιση (Tuck) στη μέση της στροφής.

Ο Piero Taramasso, διευθυντής της Michelin στον τομέα των αγώνων μοτοσικλέτας, σχολίασε στο motogp.com:
« Φέραμε στη Sepang 7 διαφορετικούς τύπους εμπρός ελαστικών και 5 τύπους πίσω ελαστικών με τη λογική να περιορίσουμε τις επιλογές για την επόμενη δοκιμή» και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι μέχρι τον Ιούλιο, θα έχουμε καταλήξει σε τρεις διαφορετικές γόμες και προφίλ για τους εμπρός και πίσω τροχούς που θα χρειαστούν οι ομάδες ώστε να καλύψουν όλες τις πίστες».

Φωτογραφία: motoGP.com

Σχετικές ειδήσεις