ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Seat: Αποκαλύπτει το μέλλον της με το 20V20

Seat: Αποκαλύπτει το μέλλον της με το 20V20

H Seat έχει στρέψει σταθερά την ματιά της στο έτος 2020. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης, η Ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκαλύπτει το στρατηγικό της όραμα για το μέλλον με το πρωτότυπο 20V20 (Vision 2020).

Ένα SUV μοντέλο που θέτει τις βάσεις για το μέλλον της Seat και παρουσιάζει την νέα σχεδιαστική της γραμμή. «Το 20V20 δείχνει τη φιλοδοξία μας. Είναι το αστέρι καθοδήγησης μας και ο φάρος για την ανάπτυξη μας κατά την επόμενη πενταετία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Seat Jürgen Stackmann κατά την διάρκεια της παρουσίασης της εταιρείας στα πλαίσια της έναρξης της Έκθεσης Αυτοκινήτου στη Γενεύη.

Ο Stackman τόνισε ότι η εταιρία «θα εφαρμόσει τη συνταγή της επιτυχίας του Leon Product Formula σε όλη την γκάμα. Έχουμε λάβει όλες τις σχετικές προϊοντικές αποφάσεις ώστε να εδραιώσουμε την επιτυχημένη πορεία που ξεκίνησε με το Leon και να οριστικοποιήσουμε το προϊοντικό μας πλάνο για τα επόμενα χρόνια. Η Seat θα στρέψει πια την προσοχή της από το μικρό αυτοκίνητο στην κατηγορία των compact αυτοκινήτων. Το κέντρο βάρους μετατοπίζεται προς την είσοδο μας σε μεγαλύτερες, ταχέως αναπτυσσόμενες και πιο κερδοφόρες κατηγορίες αυτοκινήτου».


Ο Πρόεδρος της Ισπανικής εταιρίας ανακοίνωσε επίσης ότι η μάρκα συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία και κατά τους δύο πρώτους μήνες του έτους, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2014: «Μέχρι σήμερα οι πωλήσεις μας σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν αυξηθεί κατά 7,5%». Ο Stackman υπογράμμισε ότι το 2014 οι πωλήσεις Seat βελτιώθηκαν κατά 10% για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με έμφαση στις μεγάλες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γερμανία, η Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία, όπου η μάρκα παρουσίασε διψήφια αύξηση.

20V20, το στρατηγικό όραμα της Seat

Τo 20V20 (Vision 20V20), παρουσιάζει το σαφές όραμα για το μέλλον της μάρκας, με τη μορφή ενός νέου ισχυρού και εξαιρετικά δυναμικού compact SUV. Αποκαλύπτει την συστηματική εξέλιξη της σχεδιαστικής γραμμής της Ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και τη μελλοντική τάση επάνω στην οποία θα βασιστούν τα μελλοντικά μοντέλα της SEAT. To 20V20, ορίζει εκ νέου τη σχεδιαστική άποψη ενός SUV μοντέλου, επανατοποθετεί την αισθητική και την οδηγική απόλαυση στο υψηλότερο επίπεδο και επαναπροσδιορίζει το σπορ χαρακτήρα.

Το πρωτότυπο συνδυάζει το δυναμικό στυλ ενός σπορ 5θυρου coupé με την κομψότητα ενός SUV και την ευελιξία ενός compact αυτοκινήτου. Με τροχούς 20 ιντσών και προβολείς full LED, αυτό το SUV έχει αδιαμφισβήτητα έντονα εκφραστική παρουσία ενώ το ευρύχωρο και υψηλής ποιότητας εσωτερικό μπορεί να φιλοξενήσει άνετα μέχρι πέντε άτομα. Επιπλέον ένα ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού ενισχύει περαιτέρω τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

Νέο Toledo FR Line, πιο σπορ πιο ευέλικτο


Το Toledo FR Line αποτελεί μία ακόμη νέα παρουσίαση μοντέλου Seat στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης. Το Toledo αποκτά σπορ χαρακτήρα με την έκδοση FR Line, η οποία προσφέρει έναν αποκλειστικό σχεδιασμό σπορ σχεδίασης, ευελιξίας σε εξαιρετική τιμή. Εξοπλισμένο με TSI και TDI κινητήρες που κυμαίνονται από 1.2 έως 1.6 λίτρα και προβολείς full LED, το νέο SEAT Toledo FR Line τονίζει τον δυναμικό του χαρακτήρα με πρόσθετα μαρσπιέ καθώς και με μία νέα σχεδιαστικά εμπρόσθια μάσκα με πιο διακριτικούς αεραγωγούς. Οι τροχοί 17΄΄ σε απόχρωση titanium grey, τα φιμέ πίσω πλαϊνά παράθυρα & πίσω παρμπρίζ, οι εξωτερικοί καθρέπτες βαμμένοι στο χρώμα titanium grey, τα πίσω φώτα LED, οι προβολείς ομίχλης και το FR logo συμπληρώνουν στυλιστικά τον νέο δυναμικό χαρακτήρα του Seat Toledo FR Line.

Leon ST Cupra, το σπορ οικογενειακό αυτοκίνητο

Η Seat στο κοινό της Γενεύης παρουσιάζει επίσης το νέο Leon ST Cupra, το τέλειο σπορ οικογενειακό station wagon αυτοκίνητο. Το νέο Leon ST CUPRA συνδυάζει κορυφαίες επιδόσεις με ένα μοναδικό τρόπο, με στυλ και χρηστικότητα. Με μέγιστο χώρο αποσκευών 1.470 λίτρων, μπορεί να επιταχύνει από μηδέν στα 100 km/h σε μόλις 6,0 δευτερόλεπτα – και αυτό φανερώνει πόσο γρήγορη και ευέλικτη μπορεί να είναι η χρηστικότητα. Η εντυπωσιακή σχεδίαση, οι προαιρετικές επιλογές εξοπλισμού και η άριστη ποιότητα είναι στοιχεία που κάνουν το Leon ST Cupra μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση σε συνδυασμό με εξαιρετικό value-for-money.

Σχετικές ειδήσεις