ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

European Junior Cup Ιταλία: Ξεκίνημα με απρόοπτα για την Καρακώστας Racing (photo)

European Junior Cup Ιταλία: Ξεκίνημα με απρόοπτα για την Καρακώστας Racing (photo)

Δυόμιση εβδομάδες πέρασαν από τον αγώνα στο Assen και ο Νίκος και ο Δημήτρης Καρακώστας επιστρέφουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με τον αγώνα στην Ίμολα.

Συνέχεια στην περιπέτεια του Νίκου και Δημήτρη Καρακώστα στο European Junior Cup. Μέσα σε δύο εβδομάδες κατάφεραν να ξεκουραστούν λίγο, να ασχοληθούν με τα μαθήματά τους λόγω των επερχόμενων εξετάσεων, αλλά και να λάβουν μέρος στο τριήμερο track day που έγινε στις Σέρρες. Εκεί έκαναν μια πολύ καλή προπόνηση και είδαν τα αποτελέσματα, μετά από δύο αγώνες στο European Junior Cup, με την βελτιωμένη οδήγησή και τους καλύτερους χρόνους τους στη πίστα των Σερρών.

Μαζί τους σε αυτόν τον αγώνα ο Λευτέρης Πίππος, πρωταθλητής στην ταχύτητα και το trial, και προπονητής του Δημήτρη και του Νίκου. Το ταξίδι για τον τρίτο αγώνα στην Ίμολα είχε κανονιστεί στην εντέλεια. Παρόλα αυτά ο παράγοντας τύχη / ατυχία πάντα αλλάζει τα δεδομένα. Φωτιά στο αεροδρόμιο της Ρώμης, με πολλές ακυρωμένες πτήσεις, με μεγάλες καθυστερήσεις (και πολλές φωτογραφίες όπως η κεντρική) και με πολύ προσπάθεια για να καταφέρει όλη η ομάδα να φτάσει στην πίστα τελικά στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής μετά από πολύ κούραση και οδήγηση 5 ωρών στους Ιταλικούς δρόμους.

Έτσι με δύο ώρες ύπνο και πολύ τρέξιμο ο Νίκος και ο Δημήτρης έφτασαν στην πρωινή ενημέρωση των οδηγών από το προσωπικό του European Junior Cup.

Τρίτη φορά στη διοργάνωση του Cup και η προσαρμογή του Δημήτρη και του Νίκου τόσο στη μοτοσυκλέτα όσο και στην αναγνώριση της πίστας ήταν βελτιωμένη. Τα δύο αδέρφια είχαν μελετήσει την πίστα στην Ελλάδα αλλά και το πρωί πριν το ελεύθερο δοκιμαστικό και είχαν συζητήσει τεχνικά σημεία με τον Λευτέρη Πίππο ώστε να μειωθεί το μειονέκτημά τους απέναντι στους άλλους αναβάτες. που είχαν οδηγήσει ξανά στην Imola. Ο Γιώργος Καρακώστας έκανε τους τελευταίους ελέγχους στις μοτοσυκλέτες και στις 12:15 ο Νίκος και ο Δημήτρης ξεκίνησαν για το 20λεπτο ελεύθερο session με το θερμόμετρο να κοντεύει τους 30 βαθμούς.
Ο Δημήτρης είχε μια πολύ βελτιωμένη παρουσία στο ελεύθερο σε σχέση με τις άλλες φορές. Έκανε τον 19ο καλύτερο χρόνο στους 29 αναβάτες, με 10η καλύτερη τελική ταχύτητα.


Στις κατατακτήριες δοκιμές τα δύο αδέρφια πήγαν πολύ καλά με τον Δημήτρη (νούμερο 45) να κάνει 16ο χρόνο με μόλις 3 δευτερόλεπτα από τον ταχύτερο χρόνο και βελτιωμένος ο χρόνος του από το ελεύθερο κατά 2,5 δευτερόλεπτα. Ο Νίκος (νούμερο 97) έκανε τον 28ο χρόνο αλλά η βελτίωση του από το ελεύθερο ήταν σχεδόν 8 δευτερόλεπτα.


Η ατυχία ολοκληρώθηκε με ένα χαλασμένο gps και καθυστέρηση μίας ώρας για να βρουν το ξενοδοχείο. Η περιπέτεια συνεχίζεται...

Φωτογραφίες: The Bike Insurer

Σχετικές ειδήσεις