ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Μονακό: Σε θαύμα ελπίζουν οι γονείς του Jules Bianchi

F1 Grand Prix Μονακό: Σε θαύμα ελπίζουν οι γονείς του Jules Bianchi

Το Grand Prix του Μονακό ήταν μία ξεχωριστή στιγμή στην σύντομη καριέρα του Jules Bianchi και ο πατέρας του, διάλεξε αυτό τον αγώνα για να μας δώσει νέα για την κατάστασή του.

Ένα θαύμα περιμένει η οικογένεια Bianchi, καθώς η κατάσταση του άτυχου 25χρονου είναι στάσιμη. Μάλιστα σε δηλώσεις του πατέρα του στον Γαλλικό τύπο, η οικογένεια σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο του θανάτου του Jules...

Σας θυμίζουμε πως στο Grand Prix του Μονακό ο άτυχος οδηγός της Marussia είχε γράψει ιστορία, κατακτώντας τους πρώτους του βαθμούς στην F1. Η Manor-Marussia θέλοντας να τιμήσει τον άνθρωπο που της έδωσε την ευκαιρία να μπορεί να αγωνίζεται και φέτος έφτιαξε αναμνηστικά βραχιόλια.

«Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα για εμάς είναι ότι ο Jules είναι ζωντανός. Παλεύει με τα όπλα που έχει αλλά από νευρολογικής άποψης δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να κάνει και πολλά. Το να τον βλέπουμε να παλεύει μας δίνει ελπίδα και είναι σημαντικό για εμάς» δήλωσε ο Phillippe Bianchi και πρόσθεσε: « Όσο υπάρχει ζωή υπάρχει και ελπίδα. Μετά από λίγο καιρό όμως αρχίζει να παρακαλάς για ένα θαύμα. Κάθε ημέρα που περνάει είναι δύσκολη. Η κατάστασή του είναι στάσιμη. Η νευρολογική πρόοδος δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Κάθε πρωί που ξυπνάμε σκεφτόμαστε τη ζωή του Jules αλλά και τον θάνατό του. Πρέπει να σκεφτόμαστε και τον θάνατο διότι βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που όλα μπορούν να συμβούν. Είναι τραγικό. Όλοι μας σταματήσαμε να ζούμε εκείνη την ημέρα, στις 5 Οκτωβρίου (όταν έγινε το ατύχημα στο Grand Prix στην Ιαπωνία). Είναι κάτι που ποτέ δεν περιμένεις να συμβεί. Ο Jules βρίσκεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου, δεν είναι αυτή η ζωή που θα ήθελε, ούτε είναι η ζωή που εμείς θέλουμε για εκείνον. Όμως πρέπει να συνεχίσουμε να ελπίζουμε».

Ο πατέρας του Jules συνέχισε μιλώντας για το Μονακό το 2014 όταν ο Bianchi πήρε τους πρώτους του βαθμούς στην F1:

«Το όνειρο του Jules ήταν να πάρει βαθμούς στην F1. Ήμουν εκεί εκείνη την ημέρα και στάθηκα τυχερός να δω τον Jules να παίρνει τους πρώτους του βαθμούς. Ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που τον αγκάλιασε, ήταν φανταστικές στιγμές. Ο Jules είναι ακόμα εδώ, παρόλο το ατύχημα που είχε. Είναι ακόμα εδώ και μάχεται. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που τον σκέφτονται του δίνουν δύναμη. Μπορεί να το νοιώσει και είναι πολύ όμορφο. Μας έχει συγκινήσει αυτό».

Σχετικές ειδήσεις