ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Νέα στοιχεία για το ατύχημα του Bianchi αποκαλύφθηκαν

F1: Νέα στοιχεία για το ατύχημα του Bianchi αποκαλύφθηκαν

Η νέα έρευνα της FIA έδειξε πως οι τιμές των δυνάμεων G που δέχθηκε ο 25χρονος κατά τη σύγκρουση ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτές που ανακοινώθηκαν.

Τα ευρήματα της FIA από τις ωτοασπίδες του Bianchi ήταν ότι ο 25χρονος δέχθηκε ακαριαία 92G. Όμως με τα νέα δεδομένα που αποκαλύφθηκαν η Ομοσπονδία πιστεύει ότι οι ωτοασπίδες μετακινήθηκαν τη στιγμή της σύγκρουσης κι έτσι η μέτρηση δεν ήταν σωστή. Το νέο νούμερο που δίνει η FIA είναι 254G. Πρόκειται για τεράστιο ποσό δύναμης κατευθείαν στο κεφάλι του άτυχου Bianchi.

Σύμφωνα με την έρευνα της Ομοσπονδίας ο Bianchi έχασε τον έλεγχο της Marussia με 213 χλμ./ώρα και 2,61 δευτερόλεπτα μετά συγκρούστηκε με τον γερανό. Η ταχύτητα σύγκρουσης ήταν 126 χλμ./ώρα και η γωνία πρόσκρουσης 55 μοίρες. Το ρύγχος του μονοθεσίου μπήκε κάτω από τον γερανό και η δύναμη σύγκρουσης ήταν 58,8 G.

Ο Andy Mellor, αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας της FIA δήλωσε:
«Το πρόβλημα ήταν ότι η Marussia μπήκε κάτω από τον γερανό και ταυτόχρονα πιέστηκε προς τα κάτω. Αυτό λειτούργησε ως φρένο και το μονοθέσιο επιβράδυνε απότομα. Επίσης υπήρξε επαφή μεταξύ του κράνους και του γερανού, αυτό που συνέβη ήταν πρωτόγνωρο».

Σχετικές ειδήσεις