ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Ιαπωνίας: Ο Lorenzo στην pole position

MotoGP Grand Prix Ιαπωνίας: Ο Lorenzo στην pole position

Ο Lorenzo, ξεκινά από την pole position του Grand Prix Ιαπωνίας με τους Rossi και Marquez δίπλα του.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές του Ιαπωνικού Grand Prix ο Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha) νίκησε τον συναθλητή του Valentino Rossi για 81/1000στά του δευτερολέπτου. Ο Ισπανός κέρδισε την τέταρτη φετινή και 60η pole position της καριέρας του.

Ο 28χρονος ακολούθησε τακτική των τριών προσπαθειών στην πίστα του Motegi. Μάλιστα στην τελευταία του προσπάθεια αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ελαστικά με μαλακή γόμα εμπρός και πίσω. Η επιλογή τον δικαίωσε καθώς κατάκτησε την πρώτη θέση με ρεκόρ πίστας και χρόνο: 1:43,790

Ο Lorenzo έχανε χρόνο στο πρώτο χρονομετρημένο κομμάτι της πίστας, αλλά ήταν πολύ δυνατός στο τρίτο κι εκεί ήταν που κατάφερε να πάρει για χιλιοστά του δευτερολέπτου την pole position.

Οι κατατακτήριες δοκιμές δυσκολεύουν συνήθως τον Valentino Rossi, όμως αυτό δεν φάνηκε στο Motegi. Ο Doctor δεν ξεκίνησε καλά την Παρασκευή, αλλά σταδιακά βελτιωνόταν και στις κατατακτήριες δοκιμές βρήκε την αίσθηση στην M1 του. Ο Ιταλός ήταν ο δεύτερος αναβάτης που έριξε το χρόνο στο 1:43.

Οι δυο Yamaha κυριάρχησαν απόλυτα και άφησαν τέσσερα δέκατα πίσω τους τον τρίτο Marc Marquez (Repsol Honda). Ο Ισπανός δεν είναι στο 100% έτοιμος για τον αγώνα της Κυριακής, μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του. Ωστόσο όπως δήλωσε δεν πονάει και τόσο πολύ.

Στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης ακολουθούν οι δυο Ducati GP15, με τον Andrea Dovizioso να είναι ταχύτερος από τον Andrea Iannone. Ο Dovi έγραψε 1:44,322 και νίκησε για 0,114” τον Andrea Iannone, με τους δυο Ιταλούς να συνοδεύει, στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, ο Dani Pedrosa (Repsol Honda).

Σε μια πίστα που είναι ο πολυνίκης, ο Pedrosa δεν έδειξε τα απαραίτητα στοιχεία για να χτυπήσει στον ένα γύρο είτε τις δυο Yamaha, είτε τον τραυματία Marquez.

Ο Aleix Espargaro (Team Suzuki Ecstar) θα ανοίξει την τρίτη σειρά, με τους Cal Crutchlow (LCR Honda) και Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3) να είναι δίπλα του. Ο τελευταίος είχε και μια πτώση.

Με καθυστέρηση ξεκίνησαν τα δυο σκέλη των κατατακτηρίων δοκιμών στην πίστα του Motegi, καθώς 20 περίπου λεπτά πριν το τέλος του Q4, είχαμε μια άσχημη πτώση για τον Alex de Angelis. Ο αναβάτης από το San Marino έπεσε άσχημα και πρέπει να χτύπησε στην μπαριέρα της πίστας.Ο De Angelis έμεινε αρκετά κάτω στο έδαφος με το ιατρικό προσωπικό να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και να τον ανεβάζει με φορείο, πολύ προσεχτικά, στο ασθενοφόρο.Αφού πήγε στο Ιατρικό Κέντρο, ο De Angelis μεταφέρθηκε στο κοντινό νοσοκομείο της πίστας για περαιτέρω εξετάσεις.
Το καλό για τον οδηγό είναι ότι έχει τις αισθήσεις του, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει χτυπήματα στους πνεύμονες από την πτώση του.

Σχετικές ειδήσεις