Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το Mini κοστίζει όσο μία BMW M4!

Newsbomb

Η βρετανική εταιρεία David Brown Automotive έβαλε όλη της την τέχνη για να κατασκευάσει μια σπέσιαλ έκδοση του κλασικού  Mini.

Του Γιάννη Σκουφή

Η πιο ιδιαίτερη έκδοση του κλασικού Mini ονομάζεται Remastered Oselli Edition, θα υπάρξει μόλις 60 φορές με το καθένα να απαιτεί περισσότερες από 1.000 ώρες για να ανακατασκευασθεί και να ολοκληρωθεί. Και όπως γίνεται αντιληπτό το όλο πακέτο κάθε άλλο παρά φτηνό θα είναι, μιας και η τιμή του στη Μεγάλη Βρετανία θα ξεκινά περίπου από τις 113.000 ευρώ.

Αφορμή για την δημιουργία αυτής της συλλεκτικής έκδοσης είναι τα 60 χρόνια που συμπληρώνονται από την εμφάνιση του αρχέτυπου Mini -ενδεικτικός ο αριθμός στη μάσκα- με την εταιρεία να προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής διαφόρων χρωμάτων. Εδώ βλέπετε ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο με την όμορφη διχρωμία του γκρι με λωρίδες και λεπτομέρειες σε κόκκινο και λευκό.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορες αναβαθμίσεις στο αμάξωμα, η αισθητική του οποίου τονίζεται από τις 13άρες ζάντες σε ανθρακί ή λευκό. Μια «ελεύθερη» εξάτμιση εξασφαλίζει τον απόλυτο ήχο για τον τετρακύλινδρο A-Series από την δεκαετία του ’60 που έχει ανέβει στα 1.450 κυβικά.

Ταυτόχρονα διαθέτει πολλές βελτιώσεις, όπως μια νέα κυλινδροκεφαλή, έναν ενισχυμένο στροφαλοφόρο, νέο εκκεντροφόρο κ.λπ. ώστε η απόδοσή του να φτάνει τους 125 ίππους στις 6.200 σ.α.λ. και η ροπή τα 153 Nm στις 4.500 σ.α.λ.

Τα νούμερα μπορεί να μην ακούγονται σπουδαία, αλλά με αυτό τον τρόπο διατηρείται η αυθεντική απόλαυση ενός κλασικού Mini. Και χάρη στο ελαφρύ αμάξωμα (1.050 κιλά) σε συνδυασμό με το χειροκίνητο κιβώτιο των 5 σχέσεων το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,8 δεύτερα.

Από τις λοιπές αναβαθμίσεις ξεχωρίζει η προσθήκη ενός μπλοκέ διαφορικού, τα φρένα της AP Racing, η ανάρτηση με ρυθμιζόμενα ελατήρια, το αλκαντάρα στο ταμπλό και στο τιμόνι, τα σπορ καθίσματα, το roll-cage κ.α. Φυσικά υπάρχουν πολλές επιλογές για τον πελάτη όπως αν προτιμά δύο ή τέσσερις θέσεις στο εσωτερικό ή τα δύο ρεζερβουάρ για μεγαλύτερη αυτονομία.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να απολαύσετε τον Jack Aitken, τον τρίτο οδηγό της Williams F1, να «στρίβει» με αυτό το υπέροχο όσο και πανάκριβο Mini.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Κορινθία: Ανεξελέγκτο το μέτωπο - Εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν σπίτια