Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κορινθία: Ανεξελέγκτο το μέτωπο - Εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν σπίτια

Ευδοκία Μύτιλη Ευδοκία Μύτιλη

Ανεξέλεγκτη η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης - Το μέτωπο πηγαίνει προς Αλεποχώρι - Τη νύχτα εκκενώθηκαν οικισμοί - Αρκετά τα σπίτια που καταστράφηκαν

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τετάρτης στην Κορινθία.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης, αλλά με ισχυρές ριπές , ενώ το μέτωπο της φωτιάς έχει νοτιοανατολική εξέλιξη, πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική. «Έχει αρκετό αέρα, 5-6 μποφόρ» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Λουτρακίου.

«Είναι δυσπρόσιτη περιοχή, αυτό το τμήμα του δάσους δεν είχε καεί μέχρι σήμερα» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Έχουμε ενεργό μέτωπο σε συμπαγές δάσος που κατευθύνεται προς Αλεποχώρι. Επιχειρούν 200 πυροσβέστες από διάφορες μονάδες της Ελλάδας. Έχουν δοθεί δύο εντολή σε 6 καναντέρ, 1 Σινούκ, 3 πετζετέλ» δήλωσε ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στην περιοχή.

«Εκκενώνουμε προληπτικά το Αλεποχώρι και δύο μονές» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ελπίζουμε να οριοθετήσουμε τη φωτιά. Η ΕΜΥ μας έδωσε εικόνα ότι η ένταση των ανέμων θα πέσει μετά από δύο ώρες» συμπλήρωσε.

Λόγω της πορείας που πήρε η φωτιά κατά τη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική προχώρησε στις εκκενώσεις των οικισμών Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές και Μαυρολίμνη ενώ έχουν καταστραφεί και σπίτια.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη Μαρίνα στη Μαυρολίμνη, κατακαίοντας το παρθένο δάσος που έφτανε μέχρι τη θάλασσα.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η φωτιά, έχοντας διανύσει μια απόσταση περίπου επτά χιλιομέτρων, έφτασε στην περιοχή Μαυρολίμνη και έχει κάψει σπίτια.

Μιλώντας στην κάμερα του newsbomb.gr, κάτοικος της περιοχής δήλωσε πως στη Μαυρολόμνη «έχουν καεί μάλλον όλα τα σπίτια. Γύρω στα 40».

Ένας κάτοικος του Αλεποχωρίου δήλωσε με τη σειρά του ότι έχουν καεί πάρα πολλά σπίτια στη Μαυρολίμνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν κινδυνέψει άνθρωποι που να κινδυνεύουν, καθώς ήταν άμεση η επέμβαση της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να φύγουν πολύ όλοι πολύ γρήγορα από τα σπίτια τους.

Ζημιές σε τρεις κατοικίες

Ζημιές σε τουλάχιστον τρεις κατοικίες προκάλεσε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά, ενώ υπάρχει ετοιμότητα προκειμένου, αν χρειαστεί, να γίνει προληπτική εκκένωση και άλλων οικισμών

Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι έχουν εκκενωθεί προληπτικά οι οικισμοί Σχίνος και Αγία Σωτήρα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Το μέτωπο της φωτιάςnewsbomb.gr

Δείτε την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη φωτιά:

Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, η πρόσβαση στα επίγεια πυροσβεστικά μέσα είναι δύσκολη.

Δείτε επίσης τα βίντεο:

Στην περιοχή ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη έχει μεταβεί στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου ο υπαρχηγός του Σώματος, ο αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο οποίος ανέλαβε να συντονίσει τις δυνάμεις που επιχειρούν για να κατασβεστεί η δασική πυρκαγιά.

Παράλληλα, κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού μεταβαίνει στο Σχίνο, με σκοπό να ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Με πληροφορίες από loutrakiblog.gr, korinthostv.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αθηναϊκή νύχτα: Τα 20 ανεξιχνίαστα συμβόλαια θανάτου και η απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ.