Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ολική καταστροφή για ένα Audi R8

Newsbomb

Τα πάντα μπορούν να στραβώσουν σε ένα αγώνα dragster με πανίσχυρα αγωνιστικά. Ακόμη και στην ευθεία!

Του Γιάννη Σκουφή

Σε ένα αγώνα dragster δεν κοντράρονται συνηθισμένα αγωνιστικά, αλλά βαρέως αναβαθμισμένα των οποίων οι τροχοί πασχίζουν για να περάσουν όλη την ισχύ στην άσφαλτο. Πολύ συχνά όμως οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν και στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μια τέτοια περίπτωση.

Ένα κατάμαυρο Audi R8 στέκεται δίπλα σε ένα λευκό αγωνιστικό ίδιου τύπου. Θεωρητικά το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ίδιο, αλλά όπως είπαμε στα dragster μετρά περισσότερο το πόσο πετυχημένη είναι μια αναβάθμιση.

Όπως μπορούμε να δούμε η εκκίνηση είναι καθαρή με τα δύο αυτοκίνητα να πετάγονται μπροστά. Χαρακτηριστικό της περίσσειας της δύναμης τους είναι πως το εμπρός μέρος ελαφρώνει και ανασηκώνεται από το οδόστρωμα.

Το μαύρο R8 φαίνεται να έχει το προβάδισμα, αλλά ο τολμηρός οδηγός του έχει υπερεκτιμήσει τις συνθήκες που επικρατούν και την πρόσφυση που προσφέρει το βρεγμένο οδόστρωμα. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να χάσει εντελώς τον έλεγχο του αυτοκινήτου του που πέφτει με δύναμη πάνω στο τσιμεντένιο προστατευτικό.

Το ηθικό δίδαγμα σε όσα συνέβησαν στην πίστα στο Χιούστον των ΗΠΑ δεν είναι να δείξουμε ένα ατύχημα για τα κλικς. Αλλά το πόσο προσοχή απαιτείται στην διαχείριση ενός πανίσχυρου σπορ αυτοκινήτου αφού ακόμη και στην ευθεία μπορεί να χαθεί ο έλεγχος με τόσο υψηλές ταχύτητες και να υπάρξουν πολύ δυσάρεστες συνέπειες.