Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο αλεξίσφαιρο είναι το Tesla Cybertruck;

Newsbomb

Πολλά έχουν ακουστεί για την αντοχή του αγροτικού της Tesla απέναντι σε κακόβουλες ενέργειες. Ένας τρελός youtuber μας αποκαλύπτει την αλήθεια.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Zack Nelson, γνωστός για το κανάλι του JerryRigEverything στο YouTube, βρήκε ένα Cybertruck και αποφάσισε να του αλλάξει τα φώτα. Τι έκανε; Είπε να δοκιμάσει τις αλεξίσφαιρες δυνατότητες του αμφιλεγόμενου pickup και να μας αποκαλύψει τα τρωτά του σημεία πίσω από το θωρακισμένο, χαλύβδινο αμάξωμα.

Φυσικά, το τελευταίο πράγμα που νοιάζει κάποιον είναι που βρήκε αυτό το άτυχο Cybertruck. Όπως και να έχει, το βίντεο ξεκινά με μια πρώτη δοκιμασία, στην ικανότητα του Cybertruck να αντέχει τα πυρά από διάφορα πυροβόλα όπλα.

Tommy Guns, MP5 και Glocks έριξαν πολλές σφαίρες πάνω στο αμάξωμα του αμερικάνικου αγροτικού, χωρίς όμως κανένα να καταφέρει να το διατρήσει. Ακόμα και μετά από πολλαπλούς πυροβολισμούς το Cybertruck παρέμενε ανέπαφο, μια απόδειξη του υποτιθέμενου αλεξίσφαιρου σχεδιασμού του. Ωστόσο, εμφανίστηκαν κάποιες ρωγμές όταν υποβλήθηκε σε συνεχή πυρά στο ίδιο σημείο.

Στη συνέχεια ο Nelson δοκίμασε έναν πιο βαρύ οπλισμό. Ξεκινώντας με πυρομαχικά των 9 χιλιοστών το Cybertruck κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και παρόλο που στους επαναλαμβανόμενους πυροβολισμούς είχε κάποιες επιφανειακές ζημιές.

Σειρά είχαν τα βλήματα μεγαλύτερης διατομής με την θωράκιση του Cybertruck να τα βρίσκει σκούρα και σε ορισμένα σημεία να υπάρχουν διατρήσεις. Το αποκορύφωμα ήταν με ένα πυροβόλο διαμετρήματος 50 χλστ., ένα όπλο που φημίζεται για την απόλυτη δύναμή του.

Απέναντι σε αυτή την δοκιμασία, το Cybertruck τελικά υπέκυψε στη συντριπτική δύναμη των βλημάτων. Το περίεργο είναι ότι μέσα στην όλη καταστροφή, τα παράθυρα του Cybertruck άντεξαν. Και τελικά σε ένα μεγάλο βαθμό οι ισχυρισμοί του Elon Musk να εξοπλίσει το Cybertruck με αλεξίσφαιρα παράθυρα, αποδείχτηκαν βάσιμοι. Απλά δείτε τα βίντεο…