Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
FUN TIME

Η Κινέζα δημοσιογράφος που μιλάει άπταιστα ελληνικά και φτιάχνει κουραμπιέδες στο ίντερνετ

Μελίνα Παπαγεωργίου Επιμέλεια Μελίνα Παπαγεωργίου

Η νεαρή Κινέζα εντυπωσιάζει με τον τρόπο που χειρίζεται την ελληνική γλώσσα 

Την λένε Μαριάννα, είναι από την Κίνα, ζει και εργάζεται εκεί, όμως μιλάει πολύ καλά ελληνικά και μάλιστα φτιάχνει και κουραμπιέδες!

Πρόκειται για μία νεαρή, η οποία έγινε viral στο διαδίκτυο όταν σε βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφτιαξε το παραδοσιακό ελληνικό γλυκό των Χριστουγέννων, τους κουραμπιέδες και εντυπωσίασε όχι μόνο με τις μαγειρικές της ικανότητες αλλά και με την ευφράδειά της στην ελληνική γλώσσα.

Η Μαριάννα σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης, ενώ με πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών στο τρίτο έτος των σπουδών της ήρθε στη χώρα μας. Αποφάσισε να μάθει ελληνικά και πλέον ζει στην Κίνα όπου εργάζεται στην κρατική τηλεόραση ως δημοσιογράφος, στο ελληνόφωνο τμήμα.

Η κοπέλα μίλησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» στον Alpha. «Οι περισσότεροι Κινέζοι είναι άθεοι, υπάρχουν όμως περίπου 20 εκατ θρησκευόμενοι και οι μεγαλύτερες θρησκείες είναι ο ταοϊσμός και ο βουδισμός, αλλά υπάρχουν και εκατομμύρια χριστιανοί ορθόδοξοι και καθολικοί».

Όπως είπε, «δουλεύω στην κρατική τηλεόραση της Κίνας, η δουλειά μου είναι να κάνω ρεπορτάζ για την Ελλάδα στην Κίνα και να παρουσιάζω την Κίνα στην Ελλάδα, να φέρω τους δύο λαούς πιο κοντά».

Για τους περίφημους κουραμπιέδες είπε «προσπάθησα να φτιάξω κουραμπιέδες ακολουθώντας τη συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη, σε ένα βίντεο στο Youtube».

Στην Ελλάδα όπως τόνισε της αρέσει η Ρόδος, η Κρήτη και η Αθήνα, ενώ ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και κλείνοντας τραγούδησε σε άπταιστα ελληνικά το τραγούδι «Τα Χριστούγεννα αυτά» από την Καλομοίρα.