ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Τετραπέρατοι οι απατεώνες – Κλέβουν μέχρι και τραπεζικές κάρτες μέσα από εκκλησίες

Λάρισα: Τετραπέρατοι οι απατεώνες – Κλέβουν μέχρι και τραπεζικές κάρτες μέσα από εκκλησίες

Απίστευτες απάτες με θύματα ανυποψίαστους πολίτες – Κλέβουν μέχρι και τραπεζικές κάρτες μέσα από εκκλησίες

Καλά διαβασμένοι εμφανίζονται οι απατεώνες που δρουν παράνομα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας που προσπαθούν μέσω τηλεφώνου να εξαπατήσουν επαγγελματίες της περιοχής.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο ενημέρωσης, onlarissa.gr, οι επιτήδειοι τηλεφωνούν στους επαγγελματίες της περιοχής και συστήνονται ως εκπρόσωποι φορέα με τον οποίο τα υποψήφια θύματά τους έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν. Με τον τρόπο αυτό και έχοντας γνώση των προηγούμενων συναλλαγών αποσκοπούν στην εξαπάτηση των πολιτών με απώτερο σκοπό την πρόσβαση στον τραπεζικό τους λογαριασμό και στην συνέχεια την εκταμίευση των διαθέσιμων χρηματικών ποσών.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο οι δράστες χρησιμοποιώντας οι ίδιοι αριθμούς κινητών τηλεφώνων (του «κιλού») αποστέλλουν μέσω εφαρμογών (viber) στα κινητά τηλεφώνων των επαγγελματιών ψευδή έγγραφα (π.χ. έμβασμα), τα οποία ωστόσο εμφανίζουν ως αληθινά. Προκειμένου να αποσπάσουν έτσι απόρρητους κωδικούς και στη συνέχεια, εύκολα πλέον χειρίζονται από απόσταση τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ για να μην κινήσουν την υποψία των τραπεζών «σπάζουν» τα κλεμμένα χρηματικά ποσά σε μικρότερα και τα διακινούν σε πλήθος δικαιούχων, από τους οποίους, όπως είναι γνωστό από παλαιότερες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., έχουν «μισθώσει» τις κάρτες των τραπεζικών λογαριασμών για να κάνουν αυθημερόν τις εκταμιεύσεις από διάφορα ΑΤΜ.

Οι απατεώνες «χτυπούν» ακόμα και μέσα σε Ναούς

Οι απατεώνες έχουν φτάσει στο σημείο να εξαπατούν πολίτες ακόμα και μέσα σε Ναούς, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις έχουν καταγραφεί κλοπές πιστωτικών καρτών.

Οι απατεώνες, έχοντας καταφέρει, με διάφορους τρόπους, να αποσπάσουν τις πιστωτικές κάρτες των πολιτών, προχωρούν σε αγορές, κάνοντας χρήση του αριθμού της κάρτας.

Μάλιστα, για να μην κινήσουν υποψίες, μέσα σε λίγα λεπτά μετά τις αγορές αφήνουν τις κάρτες στους ναούς ή τις επιστρέφουν σε ιερείς και μέλη των ερανικών επιτροπών.

Ο κάτοχος της κάρτας μέσω του ναού ενημερώνεται άμεσα από την τράπεζα πως έχει βρεθεί η κάρτα του και την παραλαμβάνει, ενώ στη συνέχεια αποδεικνύεται πως έχουν γίνει ήδη συναλλαγές, που ανάλογα και με το πιστωτικό όριο, συνήθως αφορούν σε μικρά χρηματικά ποσά.