ΠΑΙΔΙ

Πώς να αντιμετωπίσετε τις απογοητεύσεις των παιδιών σας!

Πώς να αντιμετωπίσετε τις απογοητεύσεις των παιδιών σας!

Δυστυχώς για πολλούς γονείς είναι δύσκολο να προστατεύσουν τα παιδιά τους από απογοητεύσεις που μπορεί να συμβούν.

Τα παιδιά απογοητεύονται εύκολα, είτε γιατί ο φίλος τους βαριέται να παίξει μαζί τους, είτε γιατί δε μπορούν να είναι κάθε μέρα στο πάρκο. Γενικώς όταν δεν γίνεται κάτι το οποίο σχεδίαζαν, η απογοήτευση τα κυριεύει. Τι μπορείτε να κάνετε εσείς ως γονείς γι' αυτό;

1. Αναγνωρίστε τα αισθήματα του παιδιού σας. Βοηθήστε το να εξωτερικεύσει την απογοήτευσή του με λόγια και όχι με οργή και προσπαθήστε να εστιάσετε σε κάτι θετικό.

2. Χαρίστε στο παιδί σας φροντίδα και στήριξη. Μιλήστε μαζί του, πείτε του πως ξέρετε ότι έχει απογοητευτεί και ρωτήστε το πώς μπορείτε να το βοηθήσετε.

3. Δείξτε του πώς έχουν τα πράγματα. Εάν εκνευρίστηκαν γιατί δεν έκαναν όση κούνια ή τσουλήθρα ήθελαν, πείτε τους ότι υπάρχουν κι άλλες μέρες για παιχνίδι στην παιδική χαρά.

4. Περιγράψτε του φορές που κι εσείς απογοητευτήκατε γιατί κάτι δεν εξελίχθηκε όπως θέλατε. Είναι σημαντικό να μαθαίνουν τα παιδιά από τους γονείς τους ότι συμβαίνουν και σε άλλους τέτοια πράγματα.

5. Βρείτε εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης. Για παράδειγμα αν ένας φίλος του είναι άρρωστος και δεν έρθει να παίξει, παίξτε εσείς μαζί του, φτιάξτε χειροτεχνίες και γενικότερα παίξτε με κάτι που δεν παίζετε μαζί κάθε μέρα.

Ως γονείς μόνο εσείς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας, να μάθει να αντιμετωπίζει τις απογοητεύσεις του.\

Πηγή: mothersblog.gr