ΓΥΝΑΙΚΑ

Κι όμως! Υπάρχουν τρόποι να μειώσεις αισθητά τις ρυτίδες στα μάτια

Κι όμως! Υπάρχουν τρόποι να μειώσεις αισθητά τις ρυτίδες στα μάτια

Ακολούθησε τα μυστικά μας και δε θα χάσεις…

Όσο μεγαλώνουμε όλες οι γυναίκες ξέρουμε ότι θα έρθει η στιγμή που θα κοιταχτούμε στον καθρέφτη και θα αντικρύσουμε την πρώτη μας ρυτίδα. Για κάποιες μπορεί η στιγμή αυτή να έχει έρθει ήδη, ενώ για άλλες ακόμη να μην έχει «χτυπήσει» το καμπανάκι η χαλάρωση της επιδερμίδας και οι λεπτές γραμμές της.

Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, ψυχραιμία! Ξέρουμε ότι οι ρυτίδες, και ειδικά αυτές που βρίσκονται στην περιοχή των ματιών (aka πόδι της χήνας) σε έχουν πανικοβάλλει και σε έχουν κάνει να νιώθεις ανασφάλεια για την εικόνα σου. Δεν υπάρχει, όμως, λόγος να κάνεις έτσι. Θα σε βοηθήσουμε εμείς, με τα tips που θα σου αναλύσουμε παρακάτω, ώστε να αντιμετωπίσεις το πόδι της χήνας στα μάτια και να έχεις το πιο λαμπερό δέρμα ever.

Εσύ, που ακόμα δεν έχεις δει ρυτίδες στην περιοχή των ματιών, είσαι πολύ τυχερή. Πρέπει, όμως, να φροντίζεις σωστά από τώρα το δέρμα σου, γι’ αυτό μη φύγεις από κοντά μας. Σε ενδιαφέρουν κι εσένα τα παρακάτω tips…

Η κρέμα ματιών είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

«Παίξε» με τις κρέμες ματιών. Χρησιμοποίησε άλλη το πρωί και άλλη το βράδυ. Για το πρωί, διάλεξε μία που θα σου προσφέρει βαθιά ενυδάτωση με συστατικά, όπως υαλουρονικό οξύ, κεραμίδια ή νιασιναμίδη. Για το βράδυ, διάλεξε μία με ρετινόλη, η οποία προλαμβάνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αλλά «γεμίζει» με κολλαγόνο το δέρμα και κινητοποιεί την παραγωγή νέων κυττάρων, «πολεμώντας» έτσι τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες.

Μην αγνοείς τις μάσκες ματιών

Τα eye patches και οι μάσκες ματιών δεν υπάρχουν στο εμπόριο απλά για υπερκατανάλωση. Έχουν τον σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από το να διατηρούν λαμπερό το βλέμμα σου και να προστατεύουν την περιοχή κάτω από τα μάτια από το πόδι της χήνας και τα οιδήματα.

Αντηλιακό και τον χειμώνα

Ποιος είπε ότι το αντηλιακό είναι μόνο για τους καύσωνες; Όχι, βέβαια! Το αντηλιακό σε προστατεύει- εκτός από το να μην κοκκινίσεις- και από την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Αντηλιακό, λοιπόν, και τον χειμώνα, ακόμη και τις ώρες που έχει συννεφιά.

Πες «ναι» στις μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Το μετάξι περιέχει αμινοξέα, τα οποία βοηθούν στην ανάπλαση της επιδερμίδας. Έτσι, την ώρα που έχει κοιμηθεί μπρούμυτα πλακώνοντας το πρόσωπό σου, ή όταν στριφογυρνάς στο κρεβάτι, δεν κάνεις κακό στο δέρμα σου, ούτε και το ταλαιπωρείς.