Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και μήλα

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και μήλα
Η ιδανική σαλάτα για κάθε χειμωνιάτικο πιάτο. Όσο γλυκόξινη...

Η ιδανική σαλάτα για κάθε χειμωνιάτικο πιάτο. Όσο γλυκόξινη πρέπει και όσο ζουμερή χρειάζεται. Μπορεί να θέλει αρκετή ώρα να προετοιμαστεί στην κατσαρόλα αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Υλικά

1 κιλό κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 μήλα αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα

100γρ. σταφίδες

200γρ. βαλσάμικο ξύδι

50γρ. βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

1.Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό μπρίκι. Βάλτε το λιωμένο βούτυρο σε καυτό τηγάνι και προσθέστε το κρεμμύδι. Τσιγαρίστε τα για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το λάχανο και το μήλο.

2.Μαγειρέψτε για 5 λεπτά και προσθέστε τις σταφίδες και το βαλσάμικο. Περάστε το μείγμα σε μία μικρή κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

3.Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να μείνει το λάχανο χωρίς καθόλου υγρά.

Tip: Τοπ πιάτο αυτό μπορεί να συντηρηθεί για αρκετό καιρό, σε ένα αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο