Σουβλάκι κατ' οίκον

Σουβλάκι κατ' οίκον
Λαχταράτε ένα γευστικό, μυρωδάτο και πλούσιο χοιρινό σουβλάκι...

Λαχταράτε ένα γευστικό, μυρωδάτο και πλούσιο χοιρινό σουβλάκι... Δεν χρειάζεται να πάτε μέχρι το ψητοπωλείο αλλά έως το σούπερ μάρκετ για να προμηθευτείτε τα κατάλληλα υλικά και να φτιάξετε το αγαπημένο σουβλάκι μόνη σας...

Υλικά για 4 άτομα:

• 1 κιλό χοιρινό μπούτι με κόκαλο, ή σπάλα
• 16 μικρά μανιτάρια
• 16 ντομάτινια
• 300 γρ. παντσέτα, κομμένη σε φέτες
• 16 φυλλαράκια βασιλικό
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 1/4 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβετε το χοιρινό σε μπουκίτσες. Πλένετε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια, και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Περνάτε τα κομματάκια του χοιρινού, εναλλάξ με τα υπόλοιπα υλικά, σε 8 σουβλάκια.

Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στη σχάρα ή στο γκριλ. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ραντίζετε τα σουβλάκια με λίγο λάδι, για να μη στεγνώσουν.
 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ