ΓΥΝΑΙΚΑ

Προάγγελος καλών οιωνών η 11/11/11

Προάγγελος καλών οιωνών η 11/11/11

Της Τόνιας Φιλιππή

Η «ευκαιρία του αιώνα» για γάμο ήταν 11/11/11, μια και όλοι πίστευαν και πιστεύουν ότι αυτή η ημερομηνία ήταν-είναι προάγγελος καλών οιωνών του αιώνα.

Γι' αυτό τον λόγο καταγράφηκε ρεκόρ γαμήλιων τελετών σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη αλλά και Αυστραλία, καθώς χιλιάδες ζευγάρια ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, πεπεισμένα ότι θα επιτυγχάνουν το «όνειρο» κάθε ρομαντικού ανθρώπου... την αιώνια δέσμευση.

Στο ληξιαρχείο στο κέντρο της Σανγκάης, της μητρόπολης της ανατολικής Κίνας, τουλάχιστον 400 αρραβωνιασμένα ζευγάρια περίμεναν με ανυπομονησία από χθες το πρωί, για να είναι από τα πρώτα που θα εγγραφούν στους καταλόγους. Ορισμένα προτίμησαν να φθάσουν πολύ νωρίς και να περιμένουν ώρες πριν ανοίξει το ληξιαρχείο. Ωστόσο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του δήμου, τουλάχιστον 3.300 ζευγάρια παντρεύτηκαν.

weddingChines

Στην Κίνα από τη δεκαετία του '90, η τοπική παράδοσή τους θεωρεί την 11η Νοεμβρίου ότι είναι η ημέρα των ανύπαντρων και των μοναχικών ανθρώπων, που θα συναντηθούν μεταξύ τους για να περάσουν ζωή χαρισάμενη.

Η 11η Νοεμβρίου του 2011 θεωρείται η «ευκαιρία του αιώνα» για να διακόψει κάποιος την εργένικη ζωή, λόγω της αλληλουχίας των έξι «1», καθώς οι Κινέζοι αποδίδουν μεγάλη σημασία στα ψηφία και τους συνδυασμούς τους.

Η οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας αναμένεται να υποδεχτεί το Σαββατοκύριακο, το πιο κοντινό στην τυχερή ημερομηνία, μια τεράστια συνάντηση δέκα χιλιάδων «ελεύθερων», που ακόμη αναζητούν την αγάπη.

Σύμφωνα με τον Κινεζικό τύπο, στο Χονγκ Κονγκ στην πόλη αυτή των 7,1 εκατομμυρίων κατοίκων, παντρεύτηκαν 1.017 ζευγάρια, ένας αριθμός ρεκόρ, σχεδόν δεκαπλάσιος από τον ημερήσιο μέσο όρο.

Προσθέτοντας όλα τα ψηφία που σχηματίζουν το 11/11/2011, βγαίνει ο αριθμός 8 που είναι ο κατεξοχήν τυχερός αριθμός στην Κίνα. Και φυσικά να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός, που οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου εγκαινιάστηκαν στις 20:08 στις 08/08/2008.

beijing-olympic-games2008-08-08

Πάντως κάτι ανάλογο είχε συμβεί σε Ευρώπη και Αμερική πέρυσι στις 10/10/2010...

Μήπως η επόμενη «τυχερή» ημερομηνία να είναι 12/12/2012 κι ας είναι και δίσεκτο;