ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ιούλιος κάνει ποδαρικό με 10 νέες ταινίες και ανοιχτά όλα τα σινεμά

Άσπρο Πάτο
Ο Μαντς Μίκελσεν στην ταινία Άσπρο Πάτο

Επτά νέες ταινίες και τρεις επανεκδόσεις κυκλοφορούν από σήμερα Πέμπτη 1η Ιουλίου σε θερινά και χειμερινά σινεμά.

O Ιούλιος κάνει ποδαρικό με μια πληθώρα νέων ταινιών που από σήμερα, Πέμπτη 1η του μήνα, θα προβάλλονται και στα σινεμά 12μηνης λειτουργίας!

Συγκεκριμένα, επτά νέες κυκλοφορίες για όλα τα γούστα και τρεις επανεκδόσεις (Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ, Ο Τρελός Πιερό, 2046) περιμένουν από σήμερα τους σινεφίλ που θα προτιμήσουν να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα βρίσκοντας δροσιά σε κάποια σκοτεινή αίθουσα.

Άσπρο Πάτο (Drunk / Another Round)

Το φιλμ του Τόμας Βίντερμπεργκ που απέσπασε Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας έρχεται και στα ελληνικά σινεμά.

Υπάρχει μια θεωρία ότι γεννιόμαστε με ελαφρώς ελλιπή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα μας και ότι η μέθη σε καθημερινή βάση -σε συνετά επίπεδα τουλάχιστον- θα άνοιγε το μυαλό μας, θα μείωνε τα προβλήματά μας και θα αύξανε τη δημιουργικότητά μας.

Όταν η θεωρία αυτή εξάψει την περιέργεια τεσσάρων φίλων, όλοι τους μεσήλικοι και βαριεστημένοι καθηγητές γυμνασίου, εκείνοι αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα πείραμα που απαιτεί να διατηρούν μια ελαφρά κατάσταση μέθης καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Αν ο Τσώρτσιλ κέρδισε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όντας μονίμως μεθυσμένος, ποιος ξέρει τι μπορούν να καταφέρουν μερικές γουλιές για τους ίδιους και τους μαθητές τους;

Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με έβαλε να το κάνω (The Conjuring: The Devil Made Me Do It)


Πρόκειται για την 7η ταινία του σύμπαντος του «Conjuring». Ο Πάτρικ Γουίλσον και η Βέρα Φαρμίγκα επιστρέφουν ενσαρκώνοντας τους Εντ και Λορέιν Γουόρεν, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μάικλ Τσάβες.

Η υπόθεση φέρνει στην επιφάνεια μια ανατριχιαστική ιστορία τρόμου, δολοφονίας και κακού που κατάφερε να συγκλονίσει ακόμη και τους έμπειρους μεταφυσικούς ερευνητές Εντ και Λορέιν Γουόρεν. Πρόκειται για μια από τις πιο συγκλονιστικές περιπτώσεις που έχουν στο αρχείο τους: η μάχη για την ψυχή ενός μικρού αγοριού τους κάνει να μπουν σε πρωτόγνωρα μονοπάτια, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ένας ύποπτος δολοφονίας προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του, ισχυρίζεται ότι τον έχουν κυριεύσει δαίμονες.

Κανένας (Nobody)


Μερικές φορές, ο άνθρωπος που περνάει απαρατήρητος είναι και ο πιο επικίνδυνος. Ο βραβευμένος με Emmy, Μπομπ Όντενκερκ (Better Call Saul, The Post, Nebraska) πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Χατς Μάνσελ, ενός υποτιμημένου και παραγκωνισμένου πατέρα και συζύγου, ο οποίος δέχεται τα χτυπήματα της ζωής χωρίς να αντιδρά. Ο Κανένας.

Όταν δύο ληστές εισβάλλουν στο σπίτι του ένα βράδυ, ο Χατς δεν υπερασπίζεται τον εαυτό του και την οικογένειά του, στην προσπάθειά του να μην προκαλέσει υπερβολική βία. Ο έφηβος γιος του, ο Μπλέικ, (Γκέιτζ Μονρόε) απογοητεύεται και η σύζυγός του, η Μπέκα (Κόνι Νίλσεν) δείχνει να απομακρύνεται.

Ο απόηχος του συμβάντος έχει μεγάλο αντίκτυπο στην καταπιεσμένη οργή του Χατς, καθώς θα του ξεκλειδώσει ένστικτα και θα τον στείλει σε ένα σκοτεινό μονοπάτι το οποίο θα ανασύρει σκοτεινά μυστικά και φονικές δεξιότητες. Μέσα σε ένα μπαράζ από γροθιές, σφαίρες και λάστιχα που καίνε την άσφαλτο, ο Χατς καλείται να σώσει την οικογένειά του από έναν επικίνδυνο αντίπαλο και να διασφαλίσει ότι κανείς στο εξής δεν θα τον υποτιμήσει ως «κανένα».

O Προστάτης (The Marksman)


Νέα περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον Λίαμ Νίσον.

Ένας βετεράνος πεζοναύτης θα βρεθεί στο λάθος σημείο και την λάθος στιγμή. Αναγκαστικά θα κρατήσει υπό την προστασία του ένα μικρό αγόρι ενώ ταυτόχρονα ένα από τα πιο σκληρά καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικό τους καταδιώκουν.

Το Νησί των Ψεμάτων (La Isla de las Mentiras)


Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

Το 1921, το ατμόπλοιο Santa Isabel μετέφερε 260 Ισπανούς μετανάστες στην Αμερική, όταν βυθίστηκε ακριβώς έξω από το νησί Salvora της Ισπανίας. Tρεις γενναίες γυναίκες από το νησί έτρεξαν να βοηθήσουν και κατάφεραν να σώσουν 48 από τους επιβάτες.
Ενώ οι γυναίκες επαινούνται ως ηρωίδες, αρχίζει να κυκλοφορεί η φήμη ότι κάποιος προκάλεσε αυτό το ναυάγιο. Ο κύριος υποκινητής της φήμης είναι ένας Αργεντινός δημοσιογράφος, ο οποίος φτάνει στο νησί για να καλύψει την ιστορία.

Καθώς ο δημοσιογράφος συνεχίζει να προχωρά στην έρευνά του, η πίεση στις τρεις γυναίκες αυξάνεται.

Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και καθώς η αλήθεια αρχίζει σιγά-σιγά να ξεδιπλώνεται, οι ηρωίδες θα αρχίσουν να χάνουν την αθωότητά τους και η παραδοσιακή ζωή στο νησί θα αλλάξει για πάντα.

Λούκα (Luca)


Η ταινία διαδραματίζεται σε μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται στην ιταλική Riviera και αποτελεί μια ιστορία ενηλικίωσης.

Ένα νεαρό αγόρι, ο Λούκα βιώνει ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο παγωτά, ζυμαρικά και ατελείωτες βόλτες με σκούτερ. Ο Λούκα μοιράζεται αυτές τις περιπέτειες με τον καλύτερο του φίλο, με τον οποίο μοιράζονται επίσης και το ίδιο μυστικό: είναι και οι δύο θαλάσσια τέρατα από έναν άλλο κόσμο, ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Πώς να σκοτώσεις τον πρωταγωνιστή σου (The Comeback Trail)


Ταινία ιδανική για θερινό σινεμά. Δύο κινηματογραφικοί παραγωγοί που χρωστάνε χρήματα στη μαφία, χρησιμοποιούν τον γερασμένο κινηματογραφικό τους αστέρα σε μία απάτη στην προσπάθειά τους να σωθούν. Όμως, καταλήγουν να κερδίσουν περισσότερα απ’ όσα φαντάζονταν.

Στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μόργαν Φρίμαν και Τόμι Λι Τζόουνς.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.