ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οι Εναργείς Σιωπές του Γ.Τ.»: Έκθεση για τα 12 χρόνια της gallery Genesis

Πορτραίτο από τον Μηνά Καμπιτάκη
Πορτραίτο από τον Μηνά Καμπιτάκη
Gallery Genesis

Πορτραίτα του Γιώργου Τζάνερη από τους καλλιτέχνες που έχουν εκθέσει στην gallery Genesis.

Η gallery Genesis συμπληρώνει τα 12 χρόνια λειτουργίας της και το γιορτάζει παρουσιάζοντας την έκθεση «Οι Εναργείς Σιωπές του Γ.Τ.», πορτραίτα του Γιώργου Τζάνερη, «ψυχή» της gallery, που φιλοτεχνήθηκαν από το 2014 έως το 2022.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν προσωπογραφίες που φιλοτέχνησαν οι καλλιτέχνες που έχουν εκθέσει στην gallery Genesis και είναι οι:

Αναστασία Γκινάκη, Άννα Αμπαριώτου, Αννίτα Καλημέρη, Αντώνης Αντζουλίδης, Αποστόλης Ιτσκούδης, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος, Βασίλης Καρακατσάνης, Βασίλης Λιαούρης, Γεύσω Παπαδάκη, Γιάννης Δημητράκης, Γιώργος Λουλούδης, Γιώργος Σαλταφέρος, Γιώργος Σαμψωνίδης, Γκέντση Ρούτσης, Δικαία Δεσποτάκη, Ελένη Ζευγαρίδου, Ελένη Πλουμιστού, Κατερίνα Πέτρουλα, Κυριακή Μαυρογεώργη, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Κωνσταντίνος Μάσσος, Κωνσταντίνος Παπαβλασόπουλος, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Μαίρη Νταγιαντά, Μάρκος Μπλάτσιος, Μηνάς Καμπιτάκης, Νίκος Γαβαλλάς, Νίκος Κιτμερίδης, Πάβλος Χαμπίδης, Πέτρος Ματζάκος, Σοφία Ρόουζ Κοσμίδου, Στάθης Φώτης, Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου, Τίμος Μπατινάκης, Χριστίνα Δάρρα, Chrys Roboras.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρώτο πορτραίτο του Γιώργου Τζάνερη, ζωγραφίστηκε από τον Πάβλο Χαμπίδη το 2014 και ήταν ένα σχέδιο με μολύβι που ολοκληρώθηκε αυθόρμητα μέσα στην γκαλερί. Ακολούθησαν την ίδια χρονιά η Χριστίνα Δάρρα, με ένα πορτραίτο του οικοδεσπότη του χώρου που επίσης υλοποιήθηκε μέσα στην γκαλερί κατά τη διάρκεια της έκθεσής της, και το ίδιο συνέβη χωρίς προσχεδιασμό με τον Τίμο Μπατινάκη, που ολοκλήρωσε με τη σειρά του κι αυτός ένα πορτραίτο του Τζάνερη κατά τη διάρκεια της δικής του έκθεσης εκεί.

«Το να παίρνω στα χέρια μου ένα τόσο προσωπικό δώρο -το πορτραίτο μου από τους καλλιτέχνες που αγαπώ και εκθέτω στη Gallery Genesis-, είναι μία πολύ ιδιαίτερη πράξη», εξομολογείται ο ίδιος ο Γιώργος Τζάνερης.

Η έκθεση «Οι Εναργείς Σιωπές του Γ.Τ.» είναι η 133η έκθεση που παρουσιάζει η gallery genesis με αφορμή την επέτειο των 12 χρόνων λειτουργίας της.

Σημειώνεται ότι την καλλιτεχνική διεύθυνση και την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Γιώργος Τζάνερης. Την έκθεση προλογίζει με το κείμενό της η Ίρις Κρητικού (Ιστορικός Τέχνης – Ανεξάρτητη επιμελήτρια).

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Μαρτίου.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Τζάνερη

Ο Γιώργος Τζάνερης γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Σπούδασε γραφιστική, σκηνοθεσία κινηματογράφου και σκηνοθεσία θεάτρου. Εργάστηκε στον χώρο της διαφήμισης για 20 χρόνια δημιουργώντας καμπάνιες για μεγάλες εταιρείες και προϊόντα.

Απέσπασε πολλά βραβεία για την δημιουργικότητα του στο Ελληνικό φεστιβάλ διαφήμισης και στα διεθνή φεστιβάλ των Καννών και της Νέας Υόρκης!

Σαν ανεξάρτητος σκηνοθέτης έκανε 4 ταινίες μικρού μήκους και 2 δραματοποιημένα ντοκιμαντέρ (σκηνοθεσία και σενάριο) και βραβεύτηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Γιώργος Τζάνερης είναι επίσημο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Το 2009 αποχώρησε από την διαφήμιση και αποφάσισε να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή του δημιουργώντας την gallery genesis στο Κολωνάκι.

Η gallery genesis είναι μέλος του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης).



Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«From»: Νέα μυστηριώδης σειρά από τους παραγωγούς του «Lost»!

Έργα του Πικάσο παρουσιάζονται για πρώτη φορά στις ΗΠΑ