ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Top Gun: Maverick» - Η σκληρή εκπαίδευση των ηθοποιών και τα F-18

Top Gun: Maverick
O Τομ Κρουζ σχεδίασε τη σκληρή τρίμηνη εκπαίδευση των ηθοποιών της ταινίας
YouTube

Η ταινία «Top Gun: Maverick» θα κυκλοφορήσει στα σινεμά στις 26 Μαΐου. 

Ο Τομ Κρουζ και οι ηθοποιοί του νέου Top Gun: Maverick μιλούν για την εμπειρία τους με τα μαχητικά αεροσκάφη, σε ένα νέο featurette βίντεο που κυκλοφόρησε στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο, οι ηθοποιοί περιγράφουν τη σκληρή εκπαίδευση που πέρασαν και δηλώνουν ενθουσιασμένοι που πλέον μπορούν να χειριστούν οι ίδιοι ένα αεριωθούμενο!

Το σίκουελ του Top Gun έρχεται 30 και πλέον χρόνια μετά την πρώτη ταινία που άλλαξε και καθόρισε μια ολόκληρη γενιά. Όπως εξηγεί ο Τομ Κρουζ, «δεν ήμουν έτοιμος για το σίκουελ μέχρι να βρούμε μια ιστορία που άξιζε να πούμε και να εξελιχθεί η τεχνολογία».

Ο Χολιγουντιανός σταρ ήθελε «οι σκηνές να είναι ρεαλιστικές» για το λόγο αυτό οι ηθοποιοί υποβλήθηκαν σε «τρεις μήνες σκληρής εκπαίδευσης» από ένα πρόγραμμα που σχεδίασε ο ίδιος ο Κρουζ, ώστε να πείσουν τον θεατή ότι είναι κανονικοί πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών. Για το λόγο αυτό, υπήρξε στενή συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό και την σχολή Top Gun, ενώ το καστ πέταξε μέσα σε μαχητικά F-18!

Οι ηθοποιοί δέχτηκαν στο σώμα τους δύναμη έως και 7g, ενώ παράλληλα έμαθαν να χειρίζονται οι ίδιοι τις κάμερες μέσα στο κοκπιτ, να ρυθμίζουν τη φωτογραφία και το φωτισμό, να σκηνοθετούν οι ίδιοι τους εαυτούς τους.

Δείτε πώς περιγράφουν οι ίδιοι αυτοί την ξεχωριστή εμπειρία!

Η επίσημη σύνοψη του νέου Top Gun αναφέρει: Με πάνω από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους ιπτάμενους του Ναυτικού, ο Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ (Τομ Κρουζ) βρίσκεται εκεί όπου ανήκει. Συμμετέχει σε ακραίες αποστολές ως ένας θαρραλέος δοκιμαστικός πιλότος και αποφεύγει μια πιθανή προαγωγή που θα τον επηρέαζε αρνητικά.

Καθώς εκπαιδεύει μερικούς αποσπασμένους πτυχιούχους για μια ειδική αποστολή την οποία δεν έχει βιώσει ποτέ κανένας πιλότος, ο Μάβερικ αντιμετωπίζει τον Υπολοχαγό Μπράντλεϊ Μπράντσο (Μάιλς Τέλερ), γιο του μακαρίτη φίλου του Μάβερικ αλλά και τον αξιωματικό παρακολούθησης Υπολοχαγό Νικ Μπράντσο, γνωστούς με τα ψευδώνυμα «Ρούστερ» και «Γκουζ» αντίστοιχα.

Αντιμετωπίζοντας ένα αβέβαιο μέλλον αλλά και τα φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μάβερικ βρίσκει τον εαυτό του σε μια πάλη ενάντια στους πιο σκοτεινούς του φόβους, με αποκορύφωμα αυτή την αποστολή που απαιτεί την έσχατη θυσία από εκείνους που θα επιλεχθούν για να τη ζήσουν.

Paramount Pictures, Skydance και Jerry Bruckheimer Films παρουσιάζουν σε συνεργασία με τη Tencent Pictures μια παραγωγή των Ντον Σίμπσον / Τζέρι Μπρουκχάιμερ.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Τζόσεφ Κοσίνσκι. Εκτέλεση Παραγωγής: Τόμι Χάρπερ, Τσαντ Όμαν, Μάικ Στένσον, Ντάνα Γκόλντμπεργκ, Ντον Γκρέιντζερ Παραγωγή: Τζέρι Μπρουκχάιμερ, Ντέιβιντ Έλισον

Πρωταγωνιστούν οι: Τομ Κρουζ, Μάιλς Τέλερ, Τζένιφερ Κόνελι, Τζον Χαμ, Γκλεν Πάουελ, Λιούις Πούλμαν και Εντ Χάρις.

Μετά από πολλές καθυστερήσεις εξαιτίας και της πανδημίας του κορονοϊού, το «Top Gun» θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 26 Μαΐου.


Διαβάστε επίσης

Ελληνικό box office: Ποιες ταινίες είδαμε στα σινεμά το περασμένο τετραήμερο

Στο «σφυρί» το τσεκούρι που κρατούσε ο Τζακ Νίκολσον στη «Λάμψη»

Αεροπλανικά που κόβουν την ανάσα στο νέο τρέιλερ του «Top Gun: Maverick»