ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο «σφυρί» το τσεκούρι που κρατούσε ο Τζακ Νίκολσον στη «Λάμψη»

Τζακ Νίκολσον, Λάμψη, τσεκούρι
O Τζακ Νίκολσον ως Τζακ Τόρανς στην εμβληματική σκηνή με το τσεκούρι, στη Λάμψη του Στάνλεί Κιούμπρικ
YouTube

Το τσεκούρι που κρατούσε ο Τζακ Νίκολσον στην ταινία «Λάμψη» θα βγει σε δημοπρασία αύριο Τετάρτη.

To τσεκούρι που χρησιμοποίησε ο Τζακ Νίκολσον για να σπάσει την πόρτα στην εμβληματική σκηνή της Λάμψης (The Shining) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ βγαίνει σε δημοπρασία, αύριο Τετάρτη 20 Απριλίου.

Οι φαν της ταινίας και του τρόμου, θυμούνται τον επιστάτη Τζακ Τόρανς (Νίκολσον), να βρίσκεται στα πρόθυρα της τρέλας, προσπαθώντας να δολοφονήσει την οικογένειά του. Σε μια από τις πιο γνωστές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου, ο Τζακ επιχειρεί να σπάσει με το τσεκούρι την πόρτα του μπάνιου όπου βρίσκεται η τρομοκρατημένη σύζυγός του, Γουέντι (Σέλεϊ Ντιβάλ). Στην ίδια σκηνή, ο Νίκολσον μάς χαρίζει και μια από τις πιο θρυλικές ατάκες της μεγάλης οθόνης, «here’s Johnny»

Σύμφωνα με το ΤΜΖ, το τσεκούρι που βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Gotta Have Rock and Roll, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και θα παραδοθεί στον νέο του κάτοχο μέσα σε μια συσκευασία μαζί με ορισμένες φωτογραφίες από την θρυλική ταινία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η τιμή πώλησης ενδέχεται να αγγίξει ακόμα και τα 100.000 δολάρια.

Θυμίζουμε ότι η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Στίβεν Κινγκ. Ο συγγραφέας ήταν τρομερά δυσαρεστημένος με την ταινία, καθώς ο Κιούμπρικ έκανε αλλαγές στο σενάριο που δεν άρεσαν στον συγγραφέα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Κινγκ να γράψει το σενάριο της ομώνυμης τηλεταινίας του 1997.

Η Λάμψη θεωρείται πλέον μια από τις σπουδαιότερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών.


Διαβάστε επίσης

H Νάταλι Πόρτμαν είναι η πρώτη γυναίκα «Thor» στο τρέιλερ του «Love and Thunder»!