ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Mr. Bean εναντίον cancel culture: «Δουλειά της κωμωδίας είναι να προσβάλλει»

Ο Ρόουαν Άτκισον
Ο Ρόουαν Άτκισον ως Mr. Bean
AP

Ο Ρόουαν Άτκισον υποστηρίζει ότι «κάθε αστείο έχει ένα θύμα».

Ο Ρόουαν Άτκισον μίλησε πρόσφατα στους Irish Times για την πολιτική ορθότητα στις μέρες μας και οι απόψεις του αναμένονται να προκαλέσουν πολλές και ποικίλες αντιδράσεις.

Μεταξύ άλλων, ο Βρετανός κωμικός υποστήριξε ότι η «δουλειά της κωμωδίας είναι να προσβάλλει». Συγκεκριμένα, δήλωσε για το cancel culture: «Μου φαίνεται ότι η δουλειά της κωμωδίας είναι να προσβάλλει ή να έχει τη δυνατότητα να προσβάλει, και δεν γίνεται να της στερηθεί αυτή η δυνατότητα. Κάθε αστείο έχει ένα θύμα. Αυτός είναι ο ορισμός του αστείου. Κάποιος ή κάτι ή μια ιδέα γίνεται για να φαίνεται γελοίο».

Ο γνωστός μας Mr. Bean συνέχισε λέγοντας: «Πιστεύω ότι πρέπει να είσαι πολύ, πολύ προσεκτικός στο να υποδεικνύεις το τι επιτρέπεται να σατιρίσει κάποιος. Τι γίνεται αν υπάρχει κάποιος εξαιρετικά αυτάρεσκος, αλαζονικός, επιθετικός, ικανοποιημένος από τον εαυτό του, που τυγχάνει να είναι πιο κάτω στην κοινωνία; Δεν είναι όλοι στα κοινοβούλια ή σε μοναρχίες».

«Σε μια σωστή ελεύθερη κοινωνία, θα πρέπει να σου επιτρέπεται να κάνεις αστεία για οτιδήποτε», πρόσθεσε ο Άτκισον ο οποίος αυτή την εποχή πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Netflix «Man vs Bee» που κάνει πρεμιέρα στις 24 Ιουνίου.

Ο Βρετανός δεν είναι ο μόνος που έχει μιλήσει εναντίον του cancel culture. Προσφατα ο κωμικός Τζέροντ Καρμάικλ έχει δηλώσει ότι το «cancel culture είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που έχει εφευρεθεί για πολιτικούς και οικονομικούς σκοπούς».

Επιπλέον, ο Κέβιν Χαρτ έχει δηλώσει ότι «προσωπικά δεν δίνει δεκάρα για το cancel culture».


Σχετικές ειδήσεις