ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ειδικά γραμματόσημα με λουλούδια

Τα γραμματόσημα με την προτομή του Βασιλιά Καρόλου
Τα γραμματόσημα με την προτομή του Βασιλιά Καρόλου

Τα πρώτα γραμματόσημα με τον βασιλιά Κάρολο κυκλοφόρησαν από τα Βασιλικό Ταχυδρομείο, με τη μορφή του μονάρχη να εμφανίζεται σε μία συλλογή με δημοφιλή λουλούδια κήπου.

Τα γραμματόσημα του Βασιλικού Ταχυδρομείου απεικονίζουν δημοφιλή λουλούδια με την προτομή του βασιλιά Καρόλου πάνω αριστερά. Από το 1968 μέχρι και τον περασμένο μήνα που κυκλοφόρησαν για τελευταία φορά, εμφανιζόταν στα αναμνηστικά γραμματόσημα η μορφή της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Ντέιβιντ Γκολντ της Royal Mail, είπε ότι η χρήση λουλουδιών για αυτό το σετ γραμματοσήμων αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι ο Βασιλιάς είναι ένας «παθιασμένος κηπουρός». Η Royal Mail είχε προηγουμένως αποκαλύψει το σχέδιο για νέα κανονικά γραμματόσημα πρώτης και δεύτερης κατηγορίας που δείχνουν τον βασιλιά Κάρολο.

Αλλά αυτά τα νέα γραμματόσημα θα αρχίσουν να εμφανίζονται τακτικά στα γράμματα μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα από τα υπάρχοντα γραμματόσημα που δείχνουν το κεφάλι της αείμνηστης βασίλισσας. Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη ορατή αλλαγή στα γραμματόσημα για τη νέα βασιλεία θα είναι αυτά τα 10 γραμματόσημα λουλουδιών, που δείχνουν αγαπημένα λουλούδια κήπου όπως τριαντάφυλλα, ντάλιες και ηλίανθους.

Οι παραγγελίες για αυτά τα γραμματόσημα μπορούν να γίνουν από την Τρίτη και θα κυκλοφορήσουν γενικά την επόμενη εβδομάδα, τερματίζοντας μία ολόκληρη εποχή που σφραγίστηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Είχε εμφανιστεί σε γραμματόσημα που σηματοδοτούσαν εκατοντάδες εκδηλώσεις και θέματα, από το Concorde μέχρι τα Χριστούγεννα και τον Doctor Who μέχρι τον Tόμας το Τρενάκι.

Ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός τέτοιων ειδικών γραμματοσήμων σήμαινε ότι το Βασιλικό Ταχυδρομείο είχε στα σκαριά σχέδια που είχαν γίνει πριν από το θάνατο της Βασίλισσας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αλλά το τελευταίο προγραμματισμένο σετ, που σηματοδοτεί την εκατονταετηρίδα του Flying Scotsman, αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο. Η μορφή του Καρόλου θα εμφανίζεται πλέον σε όλα τα ειδικά θέματα.