ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρώτη ματιά στον Άντονι Χόπκινς ως Σίγκμουντ Φρόιντ

Άντονι Χόπκινς
O δις βραβευμένος με Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, Άντονι Χόπκινς
AP

Ο Άντονι Χόπκινς θα υποδυθεί τον «πατέρα» της ψυχανάλυσης στην επερχόμενη ταινία «Freud’s Last Session».

Η Westend Films έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του Άντονι Χόπκινς ως Σίγκμουντ Φρόιντ στην ταινία «Freud’s Last Session».

Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Χόπκινς μεταμορφωμένο σε Φρόιντ και τον Μάθιου Γκουντ o οποίος υποδύεται τον ακαδημαϊκό και συγγραφέα C.S. Lewis που αργότερα έγινε γνωστός για το βιβλίο «Χρονικά της Νάρνια».

Η ιστορία τοποθετείται στην αυγή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και περιστρέφεται γύρω από μια συνάντηση του Αυστριακού θεμελιωτή της ψυχανάλυσης με τον Lewis στο σπίτι του πρώτου στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητούν την ύπαρξη του Θεού. Αν και στην πραγματικότητα δεν συναντήθηκαν ποτέ, οι συνομιλίες τους είναι εμπνευσμένες από τα γραπτά τους.

Επίσης, η ταινία εξερευνά την ξεχωριστή σχέση του Φρόιντ με την κόρη του, Άννα την οποία υποδύεται η Λιβ Λίζα Φράις (Babylon Berlin, Hilde With Love), καθώς και την αντισυμβατική σχέση του Lewis με τη μητέρα του καλύτερού του φίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή έχει αναδημιουργήσει στην Ιρλανδία το λονδρέζικο σπίτι του Σίγκμουντ Φρόιντ. Στην κατοικία περιλαμβάνονται το γραφείο, ο καναπές του και άλλα υπάρχοντά του. Ο Φρόιντ τα είχε τοποθετήσει σχολαστικά στο σπίτι του στο Χάμστεντ, στα βόρεια του Λονδίνου για να μοιάζουν ακριβώς με το γραφείο που είχε αφήσει πίσω του στη Βιέννη για να γλιτώσει από τη ναζιστική δίωξη το 1938.

Η ταινία, με τίτλο «Freud’s Last Session», βασίζεται στο διάσημο θεατρικό του Μαρκ Σεν Ζερμέν. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Μάθιου Μπράουν (The Man Who Knew Infinity) και το σενάριο στον Μαρκ Σαιντ Ζερμαίν.

Τα γυρίσματα στην Ιρλανδία βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση για την ημερομηνία της πρεμιέρας.

Διαβάστε επίσης

Ο Άντονι Χόπκινς γίνεται Σίγκμουντ Φρόιντ και από εμάς είναι «ναι»

Όταν ο Χάνιμπαλ Λέκτερ συνάντησε τη Wednesday Addams

Ο Άντονι Χόπκινς θα υποδυθεί τον Σίγκμουντ Φρόιντ