ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Release Athens 2023: 33 «κλικ» από την πρώτη μέρα με headliners τους Nightwish

Οι εκρηκτικοί Nightwish
Nightwish, στη σκηνή του Release Athens 2023
Νίκος Ραζής

Δείτε μερικά από τα καλύτερα «κλικ» της πρώτης ημέρας του Release Athens 2023, μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Newsbomb.gr 

Η πρεμιέρα του Release Athens 2023 έγινε με δυνατό και εκκωφαντικό τρόπο! Χιλιάδες κόσμου βούλιαξαν από νωρίς την Πλατεία Νερού, στις 7 Ιουνίου, με headliners τους Nightwish και τους In Flames, Insomnium και Elysion να συμπληρώνουν ιδανικά το lineup.

Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ άνοιξαν οι Αθηναίοι Elysion και ακολούθησαν οι Insomnium και το μελωδικό death metal τους, σε ένα σόου-δυναμίτη που απογειώθηκε όταν οι Φινλανδοί κάλεσαν στη σκηνή τον Σάκη Τόλη των Rotting Christ, για να τραγουδήσει μαζί τους το White Christ, ένα τραγούδι που περιλαμβάνεται στο φετινό δίσκο της μπάντας, με τίτλο Anno 1696.

Δύο δεκαετίες χρειάστηκε να περάσουν για να απολαύσει ξανά το κοινό τους In Flames, ζωντανά στη σκηνή και αυτό έγινε από το stage του φετινού Release, οι οποίοι έπαιξαν με τον Liam Wilson των The Dilinger Escape Plan στη θέση του Bryce Paul στο μπάσο.

Η μεγάλη στιγμή της πρώτης ημέρας έφτασε όταν τη σκυτάλη πήραν οι Nightwish, η κορυφαία μπάντα του συμφωνικού metal στον πλανήτη, η οποία παρουσίασε ένα υπερθέαμα, με μια setlist που ικανοποίησε τους φαν και μια φοβερή Floor Jansen να τα δίνει όλα επί σκηνής παρά την προχωρημένη εγκυμοσύνη της.

Οι Φινλανδοί έπαιξαν ένα υπέροχο σετ στην Πλατεία Νερού, γεμάτο με τα κορυφαία τους τραγούδια, “Nemo”, “Shoemaker”, “Ghost Love Score”, κ.ά.

Η συνέχεια στο Release Athens προβλέπεται ακόμα πιο εκρηκτική, αφού ο Ιούνιος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 4 ακόμα ημέρες αφιερωμένες στο metal. Στις 17 Ιουνίου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους θρύλους του ευρωπαϊκού power metal, τους Γερμανούς Helloween, οι οποίοι επιστρέφουν στην Αθήνα μετά από δέκα χρόνια, στο μεγαλύτερο show που έχουν παρουσιάσει ποτέ στην Ελλάδα. Μαζί τους, θα εμφανιστεί η μπάντα-αποκάλυψη του περσινού Release Athens, οι Ουκρανοί Jinjer της φοβερής και τρομερής Tatiana ‘Tati’ Shmailyuk, οι Beyond The Black, που δεν θεωρούνται τυχαία ένα από τα πιο επιτυχημένα metal συγκροτήματα των τελευταίων ετών, και οι δικοί μας, Silent Winter.

Διαβάστε επίσης

Nightwish, In Flames & more σάρωσαν την Πλατεία Νερού και μας προετοίμασαν για περισσότερο metal

Πολιτιστική ατζέντα Newsbomb.gr: Έναρξη για το Release Athens 2023 και ταινίες δίπλα στο κύμα

Release Athens 2023: Νέες προσθήκες στο line up της συναυλίας των Helloween

Οι Nightwish έρχονται στην Ελλάδα για το Release Athens 2023