ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάριος Φραγκούλης και Θοδωρής Βουτσικάκης σε έργα του Δηµήτρη Μαραµή στον Οµφαλό της Γης

Μάριος Φραγκούλης και Θοδωρής Βουτσικάκης σε έργα του Δηµήτρη Μαραµή στον Οµφαλό της Γης

Με µία µοναδική συναυλία ανοίγει την αυλαία του το 5ο Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ” σε σύµπραξη µε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Οι Μάριος Φραγκούλης και Θοδωρής Βουτσικάκης µε τη Συµφωνική Ορχήστρα Νέων MOYSA του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν στο 5ο Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ”, µέρη από τα σηµαντικότερα µουσικά έργα του συνθέτη Δηµήτρη Μαραµή σε µουσική διεύθυνση κι ενορχήστρωση του Θοδωρή Παπαδηµητρίου µε τον τίτλο “ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ”.

Συµµετέχουν οι ταλαντούχοι τραγουδιστές Ελένη Δηµοπούλου, Μέλα Γεροφώτη και Νίκος Κύρτσος, µε το συνθέτη στο πιάνο. Η συγκεκριµένη σύµπραξη του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης µε το Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ”, υλοποιείται µε την αποκλειστική χορηγία της Eταιρείας IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ.

Ο Σύλλογος Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών συµπράττει µε το µήνυµα κοινωνικής προσφοράς: Δωρεά οργάνων προς τους πάσχοντες συνανθρώπους µας - Μεταµόσχευση ως Γέφυρας Ζωής.

Ο Μάριος Φραγκούλης, ήταν ο ερµηνευτής που ηχογράφησε ολόκληρο τον κύκλο
τραγουδιών Σκοτεινός Έρωτας σε ποίηση Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και απόδοση στα ελληνικά του Σωτήρη Τριβιζά, στη Sony Classical το 2007. Ο Θοδωρής Βουτσικάκης από την πρώτη του εµφάνιση στην ελληνική δισκογραφία µε την Αισθηµατική Ηλικία κύκλο τραγουδιών του Δηµήτρη Μαραµή, συνδέθηκε µε το συνθέτη καλλιτεχνικά και κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα µουσικοθεατρικά του έργα: Ερωτόκριτος, Στοιχειωµένοι και Καπετάν Μιχάλης. Οι ερµηνευτές Ελένη
Δηµοπούλου, Μέλα Γεροφώτη και Νίκος Κύρτσος, συνεργάζονται σταθερά µε το συνθέτη, δίνοντας µε το εξαιρετικό τους ταλέντο µοναδικές ερµηνείες στα έργα του.

Ο Δηµήτρης Μαραµής συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ”, αλλά και ο δηµιουργός του λαϊκού ορατορίου Παλιγγενεσία ανάθεση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που περιόδευσε ολόκληρη του Ρούµελη το 2021, έχοντας στην εργογραφία του την όπερα Ελευθέριος Βενιζέλος, τα δύο ελληνικά µιούζικαλς Ερωτόκριτος και Στοιχειωµένοι, τη λαϊκή όπερα Καπετάν Μιχάλης και τους κύκλους τραγουδιών Σκοτεινός Έρωτας, Αισθηµατική Ηλικία και άλλα, µαζί µε εκλεκτούς συνεργάτες έρχεται στο Θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς µε τις καλύτερες στιγµές από τα πιο όµορφα έργα του.

Μια µουσική διαδροµή του συνθέτη µε πρώτη ύλη τον πλούτο των συνθέσεών του και των διαχρονικών στίχων ποιητών που έχει µελοποιήσει, όπως: Βιτσέντζος Κορνάρος, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Λάµπρος Πορφύρας, Μιχάλης Γκανάς και Σωτήρης Τριβιζάς.

Η MOYSA – Συµφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης δηµιουργήθηκε από τον ΟΜΜΘ τον Μάρτιο του 2015 µε πρωτοβουλία του διεθνούς πιανίστα και τότε Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισµού, Γιώργου - Εµµανουήλ Λαζαρίδη.