ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To Θέατρο Λυκαβηττού αποκαλύπτεται: Το timelapse που δείχνει την εντυπωσιακή μεταμόρφωσή του

Θέατρο λυκαβηττού
Το Θέατρο Λυκαβηττού πλήρως ανακαινισμένο μάς υποδέχεται ξανά από αύριο 15 Σεπτεμβρίου με τη μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου
YouTube

Το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού ανοίγει ξανά τις πόρτες του στις 15/09, μετά από 15 χρόνια σιωπής, με τη sold out συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου. Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τις ανάγκες των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Αθηναίων.

Λίγες ώρες πριν ανοίξει ξανά τις πόρτες του μετά από 15 χρόνια, με τη sold out συναυλία του σπουδαίου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού αποκαλύπτεται μέσα από ένα timelapse 80 δευτερολέπτων, πλήρως ανακαινισμένο και ανακατασκευασμένο.

Όπως θα δείτε, στο βίντεο των 80 δευτερολέπτων καταγράφονται οι εργασίες στο θέατρο. Τα συνεργεία έχουν αφαιρέσει τα παλιά καθίσματα, κατασκευάζοντας νέες κερκίδες, ενώ ενίσχυσαν τη στατικότητα του οργανισμού με σκυροδετήσεις, ξύλινες και μεταλλικές κατασκευές και άλλες ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις. Έπισης, έχουν προστεθεί αποχετευτικό σύστημα και τουαλέτες για όλους, όπως και το κιλικίο, και έχουν αντικατασταθεί τα δίκτυα ύδρευσης. Άλλες επεμβάσεις που έχουν γίνει είναι τα νέα συστήματα ασφάλειας, πυρανίχνευσης-πυρόσβεσης, μεγαφωνικής και τηλεφωνικής εγκατάστασης όπως και ο πρωτοποριακός περιμετρικός φωτισμός ανάδειξης του θεάτρου και των βράχων.

Το έργο, προσεκτικά μελετημένο, διατηρεί την παλαιά μορφή του, αλλά αναβαθμίζεται λειτουργικά, με συνέπεια. Η χωρητικότητα των 3.850 θέσεων έχει αυξηθεί σημαντικά έως τους 6.000 επισκέπτες με τη διαμόρφωση και με επεμβάσεις, του περιβάλλοντος χώρου μπροστά στο θέατρο.

Το υπαίθριο θέατρο του Λυκαβηττού υπήρξε το καλλιτεχνικό όραμα της σπουδαίας ηθοποιού Άννας Συνοδινού που υλοποίησε ο πρωτοπόρος αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος. Από τις 12 Ιουνίου 1965 που λειτούργησε για πρώτη φορά μέχρι το 2008 που έσβησε τα φώτα του, αποτέλεσε οξυγόνο πολιτισμού καθώς οι εκδηλώσεις που φιλοξενούσε κάθε καλοκαίρι είχαν καθολικό ενδιαφέρον.

Δεκαπέντε χρόνια μετά, το θρυλικό θέατρο περνά σε νέα εποχή. Ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές αλλά διατηρώντας πάντα ως βάση την ιδέα του Ζενέτου, το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού καλωσορίζει τους θεατές σε έναν σύγχρονο και απόλυτα ασφαλή πολιτιστικό χώρο ικανό να φιλοξενήσει συναυλίες, παραστάσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και θεάματα που θα αφήσουν εποχή.

Ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να «αγκαλιάσουν» τη νέα εποχή του θεάτρου και να δημιουργήσουν νέες αναμνήσεις σε αυτό το ιστορικό σημείο της πόλης που θα μείνουν ανεξίτηλες.

Διαβάστε επίσης

Σταύρος Ξαρχάκος: Στους πληγέντες από τις πλημμύρες τα έσοδα της συναυλίας στον Λυκαβηττό

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού: Συναυλία - αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Το ιστορικό Θέατρο του Λυκαβηττού ανοίγει τις πόρτες του: Το πρόγραμμα των συναυλιών

Το ιστορικό θέατρο Λυκαβηττού σηκώνει αυλαία πλήρως ανακαινισμένο