πολιτιστική ατζέντα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική ατζέντα Newsbomb.gr με Τέιλορ Σουίφτ, ρομπότ, πρεμιέρες και τελευταίες ευκαιρίες

Θεατρικές και μουσικές πρεμιέρες, τελευταίες συναυλίες στο Ηρώδειο, δράσεις για όλη την οικογένεια, ταινίες στη μεγάλη οθόνη.

Η αυλαία ανοίγει στα χειμερινά θέατρα και εμείς ήδη πιάνουμε θέση για να δούμε αγαπημένες παραστάσεις, όπως είναι οι Τέλειοι Ξένοι στο θέατρο Αθηνά. Την ίδια στιγμή αρπάζουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις τελευταίες συναυλίες στο Ηρώδειο για φέτος, αλλά να περάσουμε και όμορφες στιγμές με όλη την οικογένεια, πηγαίνοντας μια βόλτα από τη μεγάλη έκθεση World of Robots αλλά και από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Οι φαν του σινεμά θα απολαύσουν την Τέιλορ Σουίφτ ή θα τρομάξουν με τον Εξορκιστή πο συνεχίζει να σκορπάει ανατριχίλες.

Θέατρο

Τέλειοι Ξένοι, Θέατρο Αθηνά

Οι «Τέλειοι Ξένοι», του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου και Πέτρου Λαγούτη και παραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων Θ. Μαροσούλη, η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και που καταχειροκροτήθηκε από περισσότερους από 50.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επιστρέφει αυτόν τον Οκτώβριο στο Θέατρο ΑΘΗΝΑ, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Με πρωταγωνιστές γνωστούς κι αγαπημένους ηθοποιούς (αλφαβητικά) τους: Μυρτώ Αλικάκη, Πέτρο Λαγούτη, Δημήτρη Λιόλιο, Σοφία Μανωλάκου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Γιώργο Χρανιώτη και στον ρόλο της μικρής κόρης την Έλενα Δελακούρα.

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης
Οι πρωταγωνιστές της παράστασης

Το έργο με τις ξεκαρδιστικές ανατροπές και τις απρόσμενες εξελίξεις του, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και έχει γίνει επίσης πολύ επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία σε 18 χώρες.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη και Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 και 21:00, Κυριακή 19:30

Μουσική

Δημήτρης Ζερβουδάκης, Κεντρική Σκηνή Σταυρού του Νότου

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, στην έναρξη της χειμερινής του περιοδείας, εμφανίζεται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου για τρεις παραστάσεις, τα Σάββατα 14, 21 και 28 Οκτωβρίου.

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός ανταμώνει ξανά με το κοινό του, σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια κυρίως από το προσωπικό του ρεπερτόριο. Έχοντας 40 χρόνια δισκογραφικής πορείας, έχει αφήσει έντονο το στίγμα του, παραμένοντας ένας από τους πιο ευαίσθητους μουσικούς δημιουργούς της γενιάς του.

Τελευταίες παραστάσεις στο Ηρώδειο

Την Παρασκευή 13 Οκωβρίου, ο Σταμάτης Κραουνάκης έχει ετοιμάσει μια μεγάλη βόλτα στα ερωτικά τραγούδια του μέσα στις δεκαετίες· τραγούδια που, όπως λέει ο ίδιος ο συνθέτης, «κάνανε παρέα στις συντροφιές των Ελλήνων στις μοναξιές, στις συνάξεις, στις ιδιωτεύσεις, από τα πολύ πολύ γνωστά μέχρι κάποια που άντεξαν στη σκιά για ν’ αποκαλυφθούν σ’ αυτό το θέατρο των συνελεύσεων και των θυσιών». Στις 14 Οκτωβρίου η Αλέκα Κανελλίδου έρχεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο με τα τραγούδια της πλούσιας διαδρομής της. Στη συναυλία θα συμμετέχει ως guest ο Γιάννης Κότσιρας. Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, ο Κώστας Χατζής, με την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του και την κιθάρα του θα μας «ταξιδέψει» σε κόσμους όπου «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει» αλλά και «Η αγάπη όλα τα υπομένει». Μαζί του οι: Ελπίδα, Γιώργος Κατσαρός, Γιάννης Κότσιρας, Δανιέλα Χατζή και άλλοι special guests.

Σινεμά

Taylor Swift: The Eras Tour

Το cultural φαινόμενο συνεχίζεται στη μεγάλη οθόνη! Μία once-in-a-lifetime εμπειρία με την συγκλονιστική κινηματογραφική ματιά στην ιστορική αυτή live tour. Τέιλορ Σουίφτ ρούχα και friendship bracelets είναι ξεκάθαρα προτεινόμενα!

Ο Εξορκιστής: Πιστός (The Exorcist: Believer)

Ένα φθινόπωρο πριν από ακριβώς 50 χρόνια, οι κινηματογράφοι φιλοξένησαν το πιο τρομακτικό θρίλερ στην ιστορία του σινεμά, την ταινία τρόμου που προκάλεσε σοκ στους θεατές σε όλο τον κόσμο. Φέτος, γράφεται ένα νέο κεφάλαιο. Η Blumhouse και ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, οι οποίοι έσπασαν το κατεστημένο με την αναβίωση του θρύλου των ταινιών Halloween, φέρνουν στη μεγάλη οθόνη την ταινία Ο Εξορκιστής: Πιστός.

Βιβλίο

Το Άλλο Όνομα - Επταλογία I-II, Γιον Φόσε

Ο Νορβηγός συγγραφέας και δραματουργός Γιον Φόσε, είναι ο νικητής του φετινού Νόμπελ Λογοτεχνίας. Επίσης, έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία και με το βραβείο Ίψεν.

To βιβλίο Το Άλλο Όνομα - Επταλογία I-II του Γιον Φόσε κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg
To βιβλίο Το Άλλο Όνομα - Επταλογία I-II του Γιον Φόσε κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg

«Και με βλέπω που στέκομαι και κοιτάζω…» Τι κοιτάζει και τι σκέφτεται ο ηλικιωμένος ζωγράφος Άσλε, που, μετά τον θάνατο της γυναίκας του, ζει απομονωμένος στην εξοχή; Τι τον συνδέει με τον αλκοολικό συνονόματό του Άσλε, επίσης ζωγράφο; Πώς μοιράζονται τις σκέψεις τους για την τέχνη, τον Θεό, τον αλκοολισμό, τη φιλία, τον έρωτα, το πέρασμα του χρόνου; «Ένας από τους πιο ιδιοφυείς ανθρώπους της εποχής μας» (The Daily Telegraph), ο Γιον Φόσε (γενν. Χάουγκεζουντ 1959) ζει σήμερα στο Grotten, μια κατοικία που παραχωρεί ο βασιλιάς της Νορβηγίας στη σημαντικότερη προσωπικότητα του πολιτισμού της χώρας. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 40 γλώσσες· τα θεατρικά του ανεβαίνουν από σπουδαίους σκηνοθέτες (Τ. Οστερμάγερ, Κλοντ Ρεζί, Πατρίς Σερό).

Μην χάσετε

Τις 10ες «Χρυσές Νύχτες». Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου παρουσιάζει τις 33 καλύτερες ταινίες μικρού μήκους της χρονιάς από όλο τον κόσμο στις 13 και 14 Οκτωβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

«Από το Γκάζι με αγάπη!»: Το επετειακό διήμερο του ΒΜΦ για οικογένειες με παιδιά. Το πιο ξεχωριστό Σαββατοκύριακο για οικογένειες και παιδιά 3-12 ετών έρχεται στις 14 και 15 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων! Αφορμή, φυσικά, η κορύφωση των εορτασμών των 10 χρόνων λειτουργίας του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. Με τίτλο «Από το Γκάζι με αγάπη!», η μεγάλη επετειακή γιορτή του μουσείου γυρνά τον χρόνο πίσω, επιλέγει τις δράσεις που αγαπήθηκαν περισσότερο από τα παιδιά σε αυτήν την πρώτη δεκαετία και τις παρουσιάζει μαζί με νέες μέσα σε ένα συναρπαστικό διήμερο. Εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια φυσικών επιστημών, ρομποτικής, χορού και δημιουργικής κίνησης, kids yoga, πειράματα, εικαστικές δημιουργίες και θεατρικές παραστάσεις απαρτίζουν το πλούσιο πρόγραμμα του διημέρου που δημιουργήθηκε με έμπνευση το μουσείο και την ιστορία του, ενώ παιχνίδια ελεύθερης ροής, χωρίς προκράτηση θέσης, έρχονται από το πρωί μέχρι το απόγευμα (Σάββατο 14 Οκτωβρίου, 11:00 – 19:00 και Κυριακή 15 Οκτωβρίου, 10:30 – 17:00).

Την έκθεση World of Robots που παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον κόσμο των ρομπότ προσφέροντας τους μία συναρπαστική και διαδραστική εμπειρία που θα τους μαγέψει. (Δεύτερα-Παρασκευή: 09:00 - 13:00, Σάββατο: 10:00 - 20:00, Κυριακή: 10:00 - 19:00).



Διαβάστε επίσης

Οι «Τέλειοι Ξένοι» έρχονται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Αθηνά

Νέες ταινίες στα σινεμά με «Εξορκιστή» και Τέιλορ Σουίφτ

Χρυσές Νύχτες στην Αθήνα: Οι καλύτερες ταινίες μικρού μήκους του κόσμου - Δωρέαν προβολές

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ