ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

The Exorcist: Believer - Ανατριχιάζει το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας του «Εξορκιστή»

The Exorcist: Believer
Το τριών λεπτών τρέιλερ μάς δίνει μια χορταστική γεύση της νέας ταινίας του Εξορκιστή υπό τους ήχους της γνωστής, ανατριχιαστικής μουσικής του Mike Oldfield
YouTube

Το The Exorcist: Believer, η νέα ταινία του Εξορκιστή θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 13 Οκτωβρίου.

Η νέα ταινία του «Εξορκιστή», The Exorcist: Believer έχει επιτέλους το πρώτο επίσημο, χορταστικό όσο και ανατριχιαστικό τρέιλερ.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο (υπό τους ήχους της πασίγνωστης ανατριχιαστικής μουσικής του Εξορκιστή που είχε στοιχειώσει τα όνειρά μας) η ιστορία ακολουθεί όχι ένα, αλλά δύο δαιμονισμένα κοριτσάκια! Επίσης, βλέπουμε τη μεγάλη επιστροφή της Έλεν Μπέρστιν που στη θρυλική ταινία του 1973 υποδύθηκε την Κρις ΜακΝιλ μητέρα της Ρίγκαν και είναι η πρώτη φορά που επιστρέφει για να επαναλάβει το ρόλο της σε ταινία του Εξορκιστή, αλλά και εκείνη της Λίντα Μπλερ που έπαιξε την μικρή Ρίγκαν.

Σημειώνεται ότι η νέα ταινία είναι μια απευθείας συνέχεια της ταινίας του 1973 σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν του Halloween, ο οποίος ακολουθεί και εδώ την ίδια συνταγή ετοιμάζοντας μια τριλογία. Το σενάριο έχουν γράψει ο Γκριν μαζί με τον Πίτερ Σάτλερ.

Η επίσημη σύνοψη αναφέρει: Ακριβώς πριν από 50 χρόνια, η πιο τρομακτική ταινία τρόμου στην ιστορία βγήκε στις οθόνες, συγκλονίζοντας το κοινό σε όλο τον κόσμο. Τώρα, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο. Από την Blumhouse και τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, ο οποίος κατέστρεψε το status quo με την αναβίωση του franchise του Halloween. Το The Exorcist: Believer έρχεται.

Η υπόθεση

Μετά τον θάνατο της εγκύου συζύγου του σε σεισμό στην Αϊτή πριν από 12 χρόνια, ο Βίκτορ Φίντινγκ μεγάλωσε μόνος του την κόρη τους, Άντζελα.

Όταν η Άντζελα και η φίλη της Κάθριν (Ολίβια Μάρκουμ), εξαφανίζονται στο δάσος, για να επιστρέψουν τρεις μέρες αργότερα χωρίς να θυμούνται τι τους συνέβη, ξεδιπλώνεται μια αλυσίδα τρομακτικών γεγονότων που θα αναγκάσουν τον Βίκτορ να αντιμετωπίσει το ύψιστο κακό στον κόσμο. Μέσα στον τρόμο και την απελπισία του, αναζητά τον μοναδικό άνθρωπο εν ζωή που έχει δει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν: την Κρις ΜακΝιλ.

Όταν κυκλοφόρησε το Ο Εξορκιστής The Exorcist, βασισμένο στο βιβλίο των best-seller του William Peter Blatty, άλλαξε την ποπ κουλτούρα για πάντα, σπάζοντας κάθε εισπρακτικό ρεκόρ και κερδίζοντας 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ. Ακόμα, έγινε η πρώτη ταινία τρόμου που προτάθηκε ποτέ για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Το καστ συμπληρώνουν οι: Λέσλι Όντομ Τζ., Αν Ντάουντ, Τζένιφερ Νετλς, Νόρμπερτ Λίο Μπουτζ, Λίντια Τζέγουετ.

Αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου τρέιλερ, ανακοινώθηκε ο τίτλος και η ημερομηνία της δεύτερης ταινίας της νέας τριλογίας. Ο λόγος για το The Exorcist: Deceiver το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Απριλίου του 2025.

Διαβάστε επίσης

Φεστιβάλ Βενετίας: Πρεμιέρα για το «Poor Things» του Λάνθιμου - Όλες οι ταινίες

Διάρρηξη στα γυρίσματα του «Σκαθαροζούμη 2» - Έκλεψαν δύο γλυπτά

Η Lady Gaga ήθελε να την αποκαλούν «Lee» στα γυρίσματα του «Joker 2»