ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Led Zeppelin: Ο Ρόμπερτ Πλαντ τραγούδησε το «Stairway to Heaven» για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια

Ρόμπερτ Πλαντ
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ρόμπερτ Πλαντ ερμήνευσε το τραγούδι σόλο
AP/φωτογραφία Αρχείου

Iστορική στιγμή για τους φίλους των Led Zeppelin - Ο Ρόμπερτ Πλαντ είπε ξανά το εμβληματικό «Stairway to Heaven» για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια

Ως σόλο ερμηνευτής, ο Ρόμπερτ Πλαντ έχει συμπεριλάβει συχνά τραγούδια των Led Zeppelin στα setlists του για χρόνια, αλλά είχε περάσει πάνω από μιάμιση δεκαετία από την τελευταία φορά που ερμήνευσε το «Stairway to Heaven», το πιο εμβληματικό τραγούδι του παλιού του συγκροτήματος.

Ωστόσο αυτό άλλαξε το περασμένο Σάββατο (21 Οκτωβρίου). Ο 75χρονος Πλαντ ο οποίος συμμετείχε ως καλεσμένος σε μια φιλανθρωπική συναυλία για την συγκέντρωση χρημάτων για τον καρκίνο στο Soho Farmhouse στο Oxfordshire, τραγούδησε ξανά το «Stairway to Heaven» των Led Zeppelin για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ερμήνευσε το τραγούδι σόλο και η πρώτη φορά που είπε το τραγούδι μετά την τελευταία επανένωση των Led Zeppelin στις 10 Δεκεμβρίου 2007.

Το Σάββατο, ο Πλάντ έπαιξε και άλλα πασίγνωστα κομμάτια του Zeppelin όπως τα «Black Dog» και «Thank You», ωστόσο ήταν η 10λεπτη power-μπαλάντα που έκλεψε τη βραδιά.

Η φιλανθρωπική εκδήλωση διοργανώθηκε από τον πρώην κιθαρίστα των Duran Duran, Άντι Τέιλορ, και εκτός από τον Ρόμπερτ Πλαντ συμμετείχαν επίσης, ο πρώην μπασίστας των Pink Floyd, Guy Pratt, ο Andrew Ridgeley των Wham!, ο ντράμερ David Palmer (ABC, Andy Taylor, κ.λπ.), η κωμικός Katherine Ryan, και άλλοι.

Διαβάστε επίσης

«Mission Impossible»: Τεράστια καθυστέρηση για την επόμενη «επικίνδυνη αποστολή» του Τομ Κρουζ

Γιορτή του Σινεμά: Αναλυτικά όλες οι ταινίες που μπορείτε να δείτε με 2 ευρώ

Ντόλι Πάρτον: Η εμβληματική τραγουδίστρια της κάντρι διασκευάζει το Wrecking Ball της Μάιλι Σάιρους

Διήμερο πάρτυ με τον Parov Stelar στο Floyd