ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο κιθαρίστας των Massive Attack, Angelo Bruschinni

Massive Attack
O Angelo Bruschinni
Gary Wolstenholme/Redferns via Getty Images

O κιθαρίστας των Massive Attack πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα σε ηλικία 44 ετών

Οι Massive Attack ανακοίνωσαν το θάνατο του κιθαρίστα τους, Angelo Bruschinni. Ο μουσικός έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα σε ηλικία 44 ετών.

«RIP Angelo. Ένα μοναδικά λαμπρό και εκκεντρικό ταλέντο. Είναι αδύνατο να ποσοτικοποιηθεί η συμβολή σου στους Massive Attack. Πόσο τυχεροί ήμασταν που μοιραστήκαμε μια τέτοια ζωή μαζί», έγραψε το συγκρότημα στα social media αποχαιρετώντας τον κιθαρίστα.

Γεννημένος στο Bristol, o γνωστός για το μοναδικό κιθαριστικό του στιλ Bruschini μπήκε στο γκρουπ το 1995 ως κιθαρίστας στην περιοδεία τους και έγινε βασικός κιθαρίστας τους.

Τον Ιούλιο του 2023 ο Bruschinni ανακοίνωσε ότι έδινε μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα. «Δύο φορές τώρα μου έχουν πει "καλή τύχη" οι ειδικοί στο νοσοκομείο για τον καρκίνο του πνεύμονα. Νομίζω την πάτησα. Είχα μια υπέροχη ζωή, είδα τον κόσμο πάρα πολλές φορές, γνώρισα πολλούς υπέροχους ανθρώπους, αλλά η πόρτα κλείνει, σκέφτομαι να γράψω ένα βιβλίο», είχε γράψει πριν από τέσσερις μήνες στο Facebook.

Ο Bruschini ήταν παντρεμένος με την Jessica Merritt και έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Joel.

Θυμίζουμε, ότι οι Massive Attack επρόκειτο να παίξουν στη χώρα μας τον Ιούλιο του 2022, ωστόσο η προγραμματισμένη τους εμφάνιση στο Release Athens ακυρώθηκε λόγω της ασθένειας του κιθαρίστα. Εκείνη την περίοδο, το συγκρότημα είχε ματαιώσει όλες τις εμφανίσεις που επρόκειτο να κάνει τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο - από τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και το Primavera στη Βαρκελώνη μέχρι το Release Athens.

Διαβάστε επίσης

Ο διάσημος κιθαρίστας Al Di Meola έπαθε έμφραγμα πάνω στη σκηνή

O Kιθ Ρίτσαρντς έκοψε τα ναρκωτικά και είναι ενθουσιασμένος: «Μοναδική εμπειρία»

Led Zeppelin: Ο Ρόμπερτ Πλαντ τραγούδησε το «Stairway to Heaven» για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια