ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τομ Κρουζ: Παραλίγο να παίξει τον Iron Man - Ο λόγος που δεν πήρε το ρόλο

Τομ Κρουζ
Μπορείτε να φανταστείτε τον Τομ Κρουζ στο ρόλο του Τόνι Σταρκ;
AP

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θα είναι πάντα ο Iron Man της καρδιάς μας - Το «φλερτ» του Τομ Κρουζ με τον σούπερ ήρωα της Marvel

Προτού ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ επιλεγεί για να υποδυθεί τον Τόνι Σταρκ, γνωστό και ως Iron Man, στην αρχή του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, ο Τομ Κρουζ ήταν πολύ κοντά στο να αναλάβει το ρόλο, κάτι που όπως έδειξε η ιστορία, δεν συνέβη ποτέ.

Τώρα ήρθε η στιγμή να μάθουμε τον λόγο για τον οποίο τελικά αυτό δεν συνέβη. Η αλήθεια είναι πώς σήμερα, είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς το MCU χωρίς την παρουσία των Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Έβανς, Σκάρλετ Γιοχάνσον, Κρις Χέμσγουορθ, κ.ά. Έχει περάσει τόσος καιρός από τότε που ο καθένας τους έκανε το ντεμπούτο του στο σύμπαν της Marvel, που πλέον οι ίδιοι οι ηθοποιοί έχουν γίνει η προσωποποίηση των χαρακτήρων τους. Ειδικά στην περίπτωση του Ντάουνι Τζούνιορ, του οποίου η ερμηνεία του Τόνι Σταρκ, θεωρείται μια από τις καλύτερες σε ολόκληρη την καριέρα του.

Ωστόσο, ένα άλλο μεγάλο αστέρι έφτασε πολύ κοντά στην απόκτηση του ρόλου. Ο λόγος για τον Τομ Κρουζ. Το νέο βιβλίο MCU: The Reign of Marvel Studios, γραμμένο από τους Joanna Robinson, Dave Gonzales και Gavin Edwards, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν επιλέχθηκε ο σταρ των Mission: Impossible και Top Gun.

Όταν κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία Iron Man το 2008, κανείς δεν φανταζόταν ότι τελικά θα εξελισσόταν σε φαινόμενο. Έτσι, για οποιαδήποτε εταιρεία θα ήταν μεγάλος κίνδυνος να βάλει έναν αστέρα στο μέγεθος του Κρουζ, σε έναν ρόλο που εκείνη την εποχή ήταν σε μεγάλο βαθμό μια άγνωστη οντότητα.

Στο βιβλίο αναφέρεται σχετικά: «Όταν η 20th Century Fox, είχε τα δικαιώματα του Iron Man, ο 34χρονος τότε Τομ Κρουζ, φλέρταρε με την ιδέα να παίξει τον Σταρκ. Ωστόσο, το κασέ και το μέγεθος του Κρουζ ήταν απαγορευτικό ακόμα και για ένα κερδοφόρο στούντιο όπως ήταν η Fox, που ήταν απρόθυμο να ρισκάρει με έναν μη δοκιμασμένο σούπερ ήρωα».

Από τότε βέβαια, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι του MCU και έχει αποτελέσει την κινητήρια δύναμη πίσω από την καριέρα πολλών ηθοποιών, αλλά και καταξιωμένων αστέρων όπως ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.

Διαβάστε επίσης

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ήθελε να αποβάλλει την αυστριακή προφορά του: «Μιλάει σαν ρομπότ»

Μάθιου Πέρι: Τα συγκινητικά σκίτσα και οι αναρτήσεις που ραγίζουν καρδιές

Όταν ο Τομ Κρουζ «έφαγε πόρτα» από γνωστή σειρά

«Mission Impossible»: Τεράστια καθυστέρηση για την επόμενη «επικίνδυνη αποστολή» του Τομ Κρουζ